fbpx
CV.ee tööelublogi

Kas olla eriline või erinev ehk kuidas olla sammuke kõrgemal kui teised

Kas olla eriline või erinev ehk kuidas olla sammuke kõrgemal kui teised

Kas olla eriline või erinev ehk kuidas olla sammuke kõrgemal kui teised – see on mõte, mida võiks põrgatada iga noor just praegu. Tööturule sisenemine võib noorele olla hirmuäratav kogemus, sest pidevalt räägitakse sellest, kuidas tuleb kandideerides teistest eristuda, sest vaid nii on võimalik oma unistuste tööle saada. Meie teame, et teistest eristumiseks on võimalik teha kõvasti eeltööd, muutmaks eristumise protsess juba varakult enda jaoks valutumaks.

1) Pane oma nutitelefon käest ning ava oma silmad ning suu. Tule oma virtuaalsest mugavustsoonist välja ning alusta juba varakult võrgustiku loomisega. Lisaks tutvustele ja võrgustikule tekib sul nii ka kogemus ning oskus inimestega suhelda. Nii ei kohku Sa isegi tippjuhiga vestlemisel ja suudad argumenteerida ning arendada huvitavat vestlust, mis sind töövestlusel teistest kõrgemale tõstab.

Tule oma virtuaalsest mugavustsoonist välja ning alusta juba varakult võrgustiku loomisega

2) Ära loobu kooli ajal huvitavatest projektidest, sest sul on parasjagu just pooleli mõni põnev seriaal või soovid õhtut veeta arvutimängude maailmas. Püüa leida proportsionaalselt aega nii koolile, vabale ajale kui ka huvitavatele projektidele. Paljud töökohad vajavad aktiivseid noori erinevate projektide etteotsa, eriti just sellistel juhtudel, kui projektid on otseselt suunatud noortele. Nii võibki Sind teiste vanemate töökogemustega kandidaatide seas esile tuua just kooliajal juhitud noorteprogramm või huvigrupp.

Milline Supernoor oled Sina? Täida test SIIN ning saa teada!

3) Ära raiska aega vaid Instagramis meemide või blogijate jälgmisiele. Alusta paralleelselt ka iseenda projektiga, mida saad hiljem presenteerida oma kogemuste portfellis. Videote monteerimine, piltide töötlemine, tekstide kirjutamine ning blogide ülesehitamine annavad sulle just vajaliku kogemuse, et näiteks tänapäeva turundusmaastikul hakkama saada. Nii eristud teistest teoreetikutest eriti praktilise kogemuse ja reaalsete oskuste poolest. Meie teame, et ettevõtted ei otsi ammu enam vaid teoreetilise kogemusega asjatundjaid.

4) Ammuta informatsiooni erinevatest kanalitest – nii visuaalselt kui ka kuulates. Õpi teisi inimesi kuulama, sest see on üks vajalik oskus, mis endaga tööturule kaasa võtta. Proovi leida inimestega suhtlemisel nurki ja konkse, millest vestluse käigus kinni haarata ning kõrvataha panna. See on eriti kasulik oskus töövestlusel, et vajalik ning ebavajalik välja sorteerida. Nii suudad töövestlusel esitada sisulisemaid küsimusi ning argumente.

Õpi teisi inimesi kuulama

5) Õpi ennast kontrollima – tunne iseennast! Tunne enda keha ning vaimu, proovi ennast panna läbima erinevaid kogemusi, et saada teada, kuidas käitud füüsiliselt või emotsionaalselt ebatavalistes olukordades. Kuidas suudad keskenduda pingelistes olukordades, kuidas reageerid tähelenpanu keskpunktis olemisele, kuidas suudad suhelda ebameeldivate inimestega- need on vähesed näited olukordadest kuhu ennast paigutada. Nii oled sa valmis erinevateks olukordadeks ja tead, kuidas ennast neis olukordades kontrollida. Eriti ilmekalt tuleb taoline oskus esile just grupivestluste käigus, kus paistad tänu sellele palju enesekindlamana.

Arvad, et oled valmis sisenema tööturule? Pane ennast proovile juba täna ning leia endale sobiv tööpakkumine ja alusta kandideerimist CV.ee

Toimetaja soovitab Sinu teekond praktikale – 5 nippi, kuidas saada ihaldatud praktikakoht

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top