fbpx
CV.ee tööelublogi

Palju pappi on võimalik teenida iga ametiga, kui olla selles meister

Palju pappi on võimalik teenida iga ametiga, kui olla selles meister 3

3.-4. mail toimunud Oskuste festivalil ”Noor Meister” käisime ka meie – Supernoored. Meie eesmärgiks oli läheneda noortele veidi funima nurga alt, kuid samas suhelda nendega karjäärialastel teemadel. Noored kandsid endaga kaasas suurepärast energiat ning karjäärialased küsimused ei hirmutanud ka nendest kõige nooremaid. Vähe oli neid, kes poleks juba enam vähem teadnud, kuhu poole enda sammud seada ja millises valdkonnas tulevikus karjääri teha. Tõsi, see kõik võib vanusega muutuda, kuid karjääripöörde teema puudutab samamoodi ka vanemat generatsiooni. Mida me kõigest sellest õppisime?

Noored ei pelga unistada suurelt

Nagu öeldakse, siis mida suuremad on unistused, seda kaugemale inimene oma eluteel jõuab. Tundub, et selle sõnakõlksuga on kursis paljud noored, sest meie ennustuste seinal leidus palju kõrge lennuga unistusi. Julgus suurelt unistada annab sulle enesekindluse ning vajaliku eesmärgi mille poole püüelda. Kui saavutad kasvõi pool enda eesmärgist oled jõudnud juba kaugemale, kui need, kes nii suurelt unistada ei julge.

Ennustuste sein

Kutseharidus on noorte seas väga populaarne

Noorte unistused ning ennustused tulevikku ei olnud seotud vaid kõrgharidust nõutavate erialadega. IT polnud kaugeltki mitte kõige populaarsem eriala, mille poole noored püüdlevad. Tõsi, oli ka neid, kuid suur hulk noori on siiski huvitatud saamaks lihtsamates valdkondades oma ala spetsialistiks. Tundub, et uue generatsiooni silmis särab soov ise õppida ja omandada praktiline haridus, tänu millele tulevikus spetsialistina töötades on võimalik palju raha teenida. Teiste sõnadega – palju pappi on võimalik teenida iga ametiga, kui olla selles meister.

Noored on aktiivsed ning ettevõtlikud

Nad tahavad olla iseenda ülemused, teha aktiivset tööd ning tegeleda isiklike hobidega. Paljud noored märkisid ennustuste seinal oma tulevaseks ametikohaks juhtiva positsiooni iseenda ettevõttes. Mõni tahtis õppida selgeks eriala, et siis hiljem teenust pakkuma asuda, teine aga luua suurt ja toimivat ettevõtet näiteks tööstusvaldkonnas. Põhjuseks, miks iseenda tööandjaks hakata, tuli noorte tagasisidest välja tõsiasi, et nii saavad nad luua iseendale sobivad töötingimused.

Hirmud noori ei vaevanud

Tundub, et ühiskond on kasvatanud uue generatsiooni enesekindlaid noori, sest tihtipeale ei suutnud noored veel vastata küsimusele: ”Millised on sinu kooli või tööga seotud hirmud?” Neil puudusid hirmud ja nad ei suutnud veel endale hirme ette manada. Pole kindel, kas põhjuseks on võimalusi täis maailm või tugev karjäärialane kasvatus, kuid hirmude väljamõtlemisel oli vaja noori veidi suunata. Ehk pole nad jõudnud liigselt kiires elutempos veel nendele mõelda?

”Tööturul on lugematu arv ameteid, tuleb vaid leida just see õige enda jaoks, et olla tööd tehes õnnelik ning saada valdkonna spetsialistiks.”

Viska hirmud prügikasti

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top