fbpx
CV.ee tööelublogi

Eesti ettevõtted peavad kõige olulisemaks just selle keele oskust

Uuringu tulemusena hindavad ettevõtted kõige enam..

CV.ee tehtud uuringust tuli välja, et kõige enam hindavad meie tööandjad eesti keele oskust. Olulistest järgmisel kohal on inglise keel ja kolmandal kohal vene keel. Soome keele oskuse vajalikkus jäi neljandale kohale.

Paljud ettevõtted harrastavad trendi, laiendades oma kontoreid ka mujale maailma, mis tähendab multikultuurset meeskonda. Sellest tulenevalt tuli uuringust välja, et ettevõtted ei piirdu ainult meie regioonile omase keelevalikuga. Nii peetakse oluliseks ka prantsuse, saksa ja hispaania keele oskust.

Viimaste andmete kohaselt suunavad aina enam tehnoloogia ettevõtteid oma turgu Eestist välja. Seetõttu on aina enam värbajate radaril mitme keele oskusega inimesed. Mida unikaalsem on räägitav keel, seda parem võimalus on uuele töökohale saamiseks.

Eesti ettevõtted peavad kõige olulisemaks just selle keele oskust “Õpi keeled kanna kübarad,” kirjutas Juhan Viiding. CV.ee lõi käed Speaklyga ja koos püüame suunata inimesi iseseisvalt keelt õppima. Speakly õpetatavas keelevalikus on olemas enim nõutud keeled. Speaklyga kahasse pakume tasuta keeleõppe koode, mille on võimalik saada endale, kui sisestada CV.ee portaali uus CV või uuendada juba olemasolevat. Speakly CEO Ott Ojametsa sõnul kasutab Speakly lihtsat õpetamise metoodikat, mis kohaneb vastavalt õppijale. Algoritm õpib õppurit tundma ja aitab tal paremini keelt omandada, tuues tagasi ununenud sõnad ja õpetab neid koheselt õiges kontekstis kasutama.

Siit ka nõuanne, et just CV uuendamata jätmine on värbajate seisukohalt suureks proovikiviks tööle saamisel ja teistest eristumisel. Tavaliselt unustatakse märkida oma viimane töökoht või ei täiendata CV-d piisavalt. Siit ka soovitus, ole ise oma õnne sepp ja vaata, milline näeb välja Su CV ja vajadusel võib alati meilt abi küsida.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top