fbpx
CV.ee tööelublogi

Marita Haho #minatean

Marita Haho: "...kui ma midagi hullupööra soovin, siis ma meelsamini ei tee selleks tegevuskava - kui soov on suur, siis ma ei näe muud võimalust, kui tegutseda, olla kannatlik ja tuua ‘võit koju.” #minatean 1

Tuginedes CV.ee uuringutele me teame täna, et 70% inimestest on oma tööga rahulolematud – olgu murekoldeks madal palganumber, rumal ülemus, ebameeldiv töökeskkond või midagi muud. Näen, et kõige eelmainitu juures otsitakse uusi tööpakkumisi sirvides tegelikkuses ka tähendusrikkamat tööd, kuigi me alati ei pruugi seda niiviisi tajuda. Just nimelt tööd, mida tehes inimene tajub, et tema töö on väärtuslik ja ta saab seda teha missioonitundega. Me kõik vajame tunnustust ja teadmist, et meie töö ei lähe tühja auku. Eesmärgipäratu töötamine ei ole pikaajaliselt viljakas – ei töötajale ega ka tööandjale.

Olen töötanud nii keskkooli kui ülikooli õpingute kõrvalt mitmetes ettevõtetes. CV.ee turundustiimis olen nüüdseks teist korda, st liikunud ettevõttest edasi ning jõudnud ringiga tagasi endale siiski armsaks saanud paika. Põhjus, mis pani mind antud töökohta taga igatsema oli just nimelt missioonitundega töötamine. Tajusin, et mind kui väikest maailmaparandaja hinge muserdab see, kui ma ei taju enda töö tähendusrikkust. Kui ma ei näe, et minu tööl on tõeliselt positiivne ja pikaajaline mõju. Ja see tõigi mind tagasi CV.ee ridadesse, kus ma tean, et minu poolt välja paistatud sõnumid, kampaaniad võivad panna kedagi töövahetusele mõtlema ja jõudma seeläbi otsustavate sammudeni karjääriteekonnal, mis tulemusena parandavad inimese elukvaliteeti.

Mina tean, et mul on missioonitunne siin töötades. Meie sõnumid ulatuvad palju kaugemale, kui üksnes: “Näe, siin on Sulle tööpakkumine. Kandideeri!” või “Näe, siin on Sulle töötaja, palun!”. See on ütlemata väljakutsuv, samas väga paeluv, kuna mul on võimalik nii iseennast kui ka teisi mugavustsoonist välja tuua.

Ja mina tean, et minu süda ihkab teha rohkem, kui traditsiooniline töö-kodu-töö-kodu trajektoor. Seepärast olen ennast hiljaaegu sidunud põhitöö kõrvalt treeneritööga, millest olen pikka aega unistanud: töötada turundajana ja treenerina. See on kirjeldamatult hea tunne minna pärast päevatööd treeningsaali, anda endast maksimum, et kõikidel treenitavatel oleks lõbus ja väljakutsuv treening, kinkida ise ja saada vastu tohutult energiat. Õhtuti saan heita magama naeratus näol, kuna sain päeva jooksul mõlemas töösfääris kas või natukenegi muuta kellegi mõtlemist, tuua teistele hea enesetunde või naeratuse suule.

Olen iga päev tänulik selle üle, mida saan teha ja olen valmis enda järgmiste eesmärkide nimel vaeva nägema. Mina tean, et kui ma midagi hullupööra soovin, siis ma meelsamini ei tee selleks konkreetset tegevuskava – kui soov on suur, siis ma ei näe muud võimalust, kui minna ja tegutseda, olla kannatlik ning tuua ‘võit koju’. Põnev on mõelda, et nii palju on veel saavutada. Olen lihtsalt elevil, mida iga uus päev toob.

Ja siit soovitangi kõikidele, kes ei ole oma veel enda ‘miks’-i leidnud, olla avatud meelega, teha kas või see esimene sammuke enda unistuste poole – olgu selleks mõne inimesega, tööandjaga kontakteerumine, koolitusele minek või mõne harjumuse muutmine. Samuti soovitus: ära karda põrumist – ilma põrumiseta ei ole ka õppetunde ega kogemusi, seega julge põruda ja ole kõikide eluõppetundide üle tänulik, sest usun, et just see viibki edasi!

Tutvu teiste inspireerivate lugudega ja tee esimene samm tähenduslikuma töö suunas! Vaata lähemalt: https://kampaania.cv.ee/minatean

Selle pildi alt-atribuut on tühi. Failinimi on ezgif.com-optimize-2.gif

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top