fbpx
CV.ee tööelublogi

Suvesoe ja kaugtöö – 7 nõuannet, kuidas neid kahte efektiivselt sobitada

Suvesoe ja kaugtöö – 7 nõuannet, kuidas neid kahte efektiivselt sobitada

Suvesoe on tõenäoliselt kaugtöö kõrghooaeg. See on ühest küljes ideaalne tööviis, kui töö sisu seda lubab ning tööandja ja töötaja vahel on usaldus (mis peaks ideaalis olema nii kui nii). Tööandjale rahustuseks, et kaugteelt töötamine pidavat vähendama haiguslehtede arvukust, mistõttu tasub seda võimalust kaaluda, kui töö olemus seda võimaldab. Küll aga võivad tõepoolest omavahel kergesti põimuda eraelu ning tööaja planeerimine. CV.ee peatoimetajana annan Sulle nõu, kuidas kaugteelt töötamine efektiivselt toimima panna.

7 nõuannet, mis toetavad kaugtöö efektiivsust:

  • Kodukontor ei pea tingimata võrduma tööga koduses keskkonnas. Tööta värskes õhus ja märkad, kuidas tuleb uusi ja värskeid ideesid, mida tavapärases töökeskkonnas ei pruugi alati nii hõlpsalt tulla. Või mine kohvikusse, kus on WI-FI. Keskkonna vahetus võib mõjuda inspireerivalt ning Sul on võimalik valida täpselt selline keskkond, mis sind sütitab ja innustab.
  • Pane ennast hommikul valmis justkui läheksid päriselt tööle, kontorisse. Järgi enda tavapärast hommikust rutiini – ärka samal ajal, käi värskendava duši all, vaheta ööriided teise rõivakomplekti vastu, söö hommikusööki ja oledki valmis võitma eesootavat tööpäeva.
  • Püstita endale konkreetsed päeva eesmärgid, päevakava nagu ka töökohal olles. Ära kaota distsipliini enda töökorralduse üle – proovi isegi teha kas või natukene rohkem, kui tavapäraselt töökohal teed.
  • Võimaluse korral kaasa kaugteelt töötamisse ka enda töökaaslane või koguni tiim. Kaugteelt ei pea tingimata üksinda töötama. Võtke ühes kolleegide või tiimiga enda töövahendid ja suunduge mõnda kohvikusse või linnast välja mõnda põnevasse paika töötama. Teisisõnu – viige kontor välja töötama. Kas või üheks päevaks. Soovitus: planeerige selleks päevaks näiteks strateegia päev või ajurünnakuid, mida väline keskkond eriti hästi innustab.
  • Alusta tööpäeva võimalikult varakult. Tee endale tassike teed või kohvi, söö meelepärane hommikusöök ja asu tööle – ära lükka tööaega hilisemaks, sest alustades varem, võid asuda ka varem teiste tööväliste tegevuste juurde. Kui Sa ei ole tõesti hommikuinimene, siis struktureeri päev oskuslikult niiviisi, et teed tööd enda kõige produktiivsematel aegadel – mõnele võib selleks olla ka hilisõhtu.
  • Vali endale vastavalt oludele taustamuusika. Kui Sul on tarvis millelegi konkreetsele keskenduda, siis soovitame valida instrumentaalmuusika, teisisõnu ilma vokaalita – see aitab Sul koondada mõtted konkreetsele tegevusele ja ei vii tähelepanu eemale. Kui Sul on tarvis läbi töötada suur hulk lugemata e-maile või midagi muud, mis nõuab rohkelt energiat, siis kuula midagi särtsakamat, mis viib Su energia lakke!

Kahtlemata üks olulisemaid punkte

  • Ära unusta ka puhkepause. Kui teised on töökohal olles parasjagu kohvipausil, siis mine tee väike jalutuskäik või tee mõni kodune toimetus, mis Sind tööst hetkeks välja lülitab. Samuti planeeri enda kaugteelt töötamise päeva sisse ka lõunaaeg. Selleks, et lõunasöögi valmistamiseks aega mitte kulutada, siis siit soovitus valmistada söök näiteks eelneva päeva õhtul, et saaksid muretult ja rahulikult lõunasööki nautida.

Jaga meiega enda kaugteelt töötamise kogemusi ja pilte, millises keskkonnas oled kaugteelt töötanud! #kaugtöösuvi

CV-Online - tööpakkumised

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top