fbpx
CV.ee tööelublogi

Kas ja kuidas värvata eriolukorra ajal

Kas ja kuidas värvata eriolukorra ajal

Kui Sa pole päris kindel, kas ja miks peaksid kaaluma oma värbamisprotsesside jätkamist ning kas ja kuidas värvata eriolukorra ajal, siis loodetavasti aitavad CV-Online’i nõuanded näha sul pigem võimalusi kui takistusi.

Öeldakse ju, et kriisist on võimalus väljuda kas kaotaja või võitjana. Tihti võib olla esimene reaktsioon oma tegevused täielikult külmutada ning jääda ”standby” olekusse. See aga pole kohe kindlasti võitjate mentaliteet ega ka käitumine.

Ilmselgelt on eriolukord raske ja ebameeldiv, kuid see pole igavene. Hetkel oma värbamisprotsesse jätkates (loomulikult eeldusel, et on mida jätkata) on võimalik tekitada omale kandidaatide andmebaas või talentide reserve tuleviku tarbeks eriti soodsates tingimustes.

”Uute töökohtade otsijaid on hetkel kõvasti ja paljud sektorid on vabastanud talendikaid töötajaid.”

Ühtlasi on värbamistegevusi jätkates võimalik koguda endale parimad võimalikud kandidaadid. Uute töökohtade otsijaid on hetkel kõvasti ja paljud sektorid on vabastanud talendikaid töötajaid, seda võimalust saab edukalt oma tuleviku värbamise tarbeks ära kasutada.

Seega, kas ja kuidas värvata eriolukorra ajal uusi töötajaid? Minu vastus oleks, et muidugi saab, isegi peaks. Kuidas seda teha loe juba altpoolt 👇

Seda kinnitavad ka paljud edukad värbamisprojektid ja meie CV.ee tööportaali kõige hilisem statistika. Märtsi algus CV.ee tööportaalis võrdluses kuu teise poolega:
Külastuste arv CV.ee lehel: +29%
Tööpakkumise vaatamisi: +41%

Siin on 3 võimalust, kuidas eriolukorrast hoolimata värbamistegevusi jätkata ja hoida kandidaatidega ühendust

Videovärbamine

Olukorras, kus otsene suhtlus kandidaatidega on piiratud, võiks kaaluda kandideerimise protsessid läbi viia videoformaadis! Videovärbamine annab võimaluse viia läbi esmase intervjuu korraga suure hulga kandidaatidega.

Videovärbamise lahendus aitab saada kandidaatide isiksuse ja sõnakasutuse kohta esmase ülevaate. See võimaldab Sul teha tulevikus paremaid värbamisotsuseid ning hoida kandidaadid aktiivsena. Kuidas see toimib? Vajuta julgelt videos asuvatele vastustele.

Kandidaatide hindamine ja tiimianalüüs

Eriolukord on ideaalne vabandus selleks, et võtta värbamisprotsessidega rohkem aega ning teha õigeid valikuid. Soovitame oma ootel kandidaate hoida võimalikult aktiivsena ja testid on selleks ideaalne võimalus. Teste on võimalik kasutada inimeste värbamisel või hinnata oma praeguse tiimi võimekust ja isikuomadusi.

Oleme hetkel läbi viimas Thomas International Baltics’iga ka veebiseminare, kus on võimalik tutvuda DISC testi võimalustega. Hoia silma peal meie Facebook’i kontol CV-Online Estonia / CV.ee, et järgmist veebiseminari mitte maha magada.

Miks testimine?
– Hindab kandidaadi või tiimi võimekust
– Annab ülevaate inimese isikuomadustest
– Aitab teha õigeid valikuid inimeste värbamisel

Pane oma meeskond kokku kõige sobivamatest inimestest või vaata, milline inimene Sinu meeskonnast veel puudu on! Võta meiega ühendust, me aitame 😉

Õige aeg talentide jahtimiseks

Nagu mainitud, siis tööturu olukord on vabastanud suure hulga talendikaid töötajaid, keda on nüüd võimalik püüdma asuda. Eriolukord on tekitanud tööturul äreva seisu ning lisaks töö kaotanud inimestele on ka hetkel töötavad kandidaadid otsimas uusi tööalaseid väljavaateid. Seda eelkõige just seetõttu, et oma töökoha säilimse osas ollakse ebakindlad.

Ka meie oma tööportaalis näeme aktiivselt kandideerivaid inimesi. Kõiki hetkel kandideerivaid talente on võimalik aga püüda kasutades sihtotsingu võimalust CV.ee andmebaasist.

…kas asume koos jahile?

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top