fbpx
CV.ee tööelublogi

Ära unusta ootel kandidaate

Ära unusta ootel kandidaate

Eriolukord on kindlasti tõeline peavalu kogu personaliosakonnale ning tegemisi olemasolevate töötajate tööprotsesside juhtimisega on rohkem kui küll. Ära ei tohiks aga unustada oma käimasolevaid värbamisprotsesse, kus suure tõenäosusega on terve ports ootel kandidaate. Eriolukorras teadmatuses istuvaid ootel kandidaate ei tohiks kindlasti hoida infosulus ja teadmatuses.

CV.ee toob sinuni paar head nippi, kuidas ootel kandidaate informeerida ja anda märku, et olete nende jaoks endiselt olemas.

Personaliseeritud kiri või videotervitus

Hea võimalus näidata, et hoolid enda kandidaadist ning anda ülevaade oma värbamisprotsesside olukorra kohta. Näita neile, et Sa pole nende soovi tööle asuda unustanud ning oled neist endiselt huvitatud. Ürita neile võimalikult selgelt väljendada, et toimetad nendega kohe pärast eriolukorra laabumist edasi. Ära unusta olla personaalne ning küsi vajadusel turundusosakonnast abi.

Massmeilide jaoks võid kasutada näiteks Mailchimp, Sendsmaily, Mailigen või mistahes teist platvormi. Ka videotervituse jaoks on lugematul hulgal võimalusi.

Üleskutse jälgida Sinu kanaleid

See annab võimaluse ühendada värbamisprotsessid turunduslike teadaannetega ning hoiab kandidaadi Sinuga endiselt ühenduses. Kasuta kõiki turunduslikke võimalusi – olgu selleks siis like Facebook’i lehel, follow Instagram’i kontol või liitumine uudiskirjaga. Ära unusta siis ka aeg-ajalt jagada midagi sisukat oma värbamisprotsesside, töökorralduse või ka oma usinate töötajate kohta.

Ära karda neid suunata ja juhendada

Kui Sul pole kahjuks hetkel tööd pakkuda, sest värbamisprotsess on seiskunud, siis võid soovitada neile mõnda lühiajalise tööpakkumise võimalust. See ei tähenda, et peaksid kandidaadi saatma oma konkurendi juurde. Piisab vaid sellest, kui informeerid teda teistest võimalustest ja kanalitest, kust oleks võimalik ajutine töö leida. Usu, kandidaat mäletab Sinu lahket abikätt ning pöördub pärast eriolukorda esimese kutse peale Sinu juurde tagasi.

Küsi neilt tagasisidet

Mõne lihtsa küsimusega on võimalik kandidaatidel paanikat maha võtta ja panna nad tundma ennast hoituna. Kõik me ju oleme selles eriolukorras koos. See annab võimaluse kandidaadiga kontaktis olla ning koguda temalt olukorra kohta tagasisidet. Ühtlasi võiksid peita sinna sisse ka mõne küsimuse enda värbamisprotsesside kohta, mis aitaks seda tulevikus veelgi paremaks muuta. Tagasidet tahavad kõik, aga saavad vähesed. Loe selle kohta lähemalt siit.

Hoiame oma ootel kandidaate informeerituna!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top