fbpx
CV.ee tööelublogi

Milliseid oskuseid on vaja, et asuda tööle IT sektorisse?

TOP oskused it valdkonnas

IT valdkonnas on juba pikemat aega tööjõupuudus, mille põhjuseks on peamiselt tehnoloogia kiire areng, millele pole töötajatega veel järele jõutud. Vaata järgi, millised on TOP oskused IT valdkonnas, et kindlustada koht ühes enim makstud, kuid samas keerulisemas töövaldkonnas.

Tuleviku tööturg on suuresti oskuspõhine ning seetõttu tuleks oskused ka oma CV’sse märkida – kunagi ei tea, millal potentsiaalne tööandja võib sind oskuste põhjal üles leida ja sinuni hea võimalusega jõuda. 

Vaata, millised on TOP oskused IT valdkonnas ning lisa enda oskused samuti CV’sse! 

Programmeerimine. Erinevate programmeerimiskeelte tundmine on tööturul väga hinnas ning programmeerijatest tuntakse puudust. Python, JavaScript ja C# on ühed populaarsematest programmeerimiskeeltest, mille tundmise puhul tuleks need kindlasti CV’sse märkida.

Projektijuhtimine. Oskus tagada, et projekti ressursse kasutatakse eesmärgipäraselt ja tähtaegadeks peetakse kinni, tuleb samuti infotehnoloogia sektoris kasuks.

Milliseid oskuseid on vaja, et olla edukas juht? 1

Andmeanalüüs. Elame andmeajastul – maailm vajab inimesi, kes suudaks neid andmeid kasutades lahendada probleeme ja tulevikku prognoosida.

UI/UX. Kasutajakogemus ja kasutajaliidese disain satuvad järjest enam IT inimeste töölauale. Kasutades UI ja UX teadmisi, saame kokkuvõtteks paremad digitooted ja -teenused, mis on rohkematele inimestele kättesaadavad ja arusaadavad.

Tarkvara arendus. Tööpakkumiste arv tarkvaraarenduses on kasvutrendis olnud juba mõnda aega ning prognooside kohaselt kasvab veelgi – põhjuseks on üha suurem vajadus tarkvara ja mobiiliäppide loomiseks.

Tarkvara haldus. Tarkvarade haldamise oskus tuleb IT’s samuti kasuks, ometigi peab ju keegi vastutama, et programmid ja mobiilirakendused töötaksid.

Andmebaaside haldamine. Tohutud andmehulgad vajavad inimesi ja oskuseid nende haldamiseks.

Operatsioonisüsteemid. Teadmised erinevatest operatsioonisüsteemidest ja oskus nendega majandada tulevad kasuks enamikel positsioonidel IT sektoris.

Masinõpe. See on üks innovaatilisemaid ja põnevamaid valdkondi IT sektoris, mille oskused lähevad tulevikku vaadates järjest enam hinda.

Küberturvalisus. Koroonapandeemia ajal on suur osa füüsilisest maailmast liikunud digitaalsetesse keskkondadesse ning küberkuritegude arv on tõusnud. Küberkurjategijad mõtlevad välja uusi kavalaid taktikaid, mille jaoks peavad IT inimesed valmis olema ja vastu astuma.

Tutvu kõikide töövaldkondade TOP oskustega SIIN ja lisa oskused ka oma CV’sse. Kõikide CV uuendajate vahel loositakse välja magusad auhinnad.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top