fbpx
CV.ee tööelublogi

Kaugtöö suurimad väljakutsed – kuidas neid vältida?

Kaugtöö suurimad väljakutsed - kuidas neid vältida? 1


Kui varem oli kodukontorist töötamine suureks eeliseks ning paljude jaoks kättesaamatuks unistuseks, siis nüüdseks on olukord kardinaalselt muutunud – CV.ee uuringust selgus, et pea ⅔ inimestest töötab kodukontorites ning pealtnäha kauni pinna alt on välja kerkinud nii mõnedki kaugtöö väljakutsed.

Vaata järgi, millised on suurimad kaugtöö väljakutsed ning kuidas neid takistusi ületada! 

Puudus kolleegidega suhtlemisest ja isoleerituse tunne

Üheks suurimaks kaugtöö väljakutseks on vähenenud suhtlus kolleegidega ning üksinduse tunne. Kaugtööd tehes jääb ära igapäevane suhtlus kohvinurgas, väheolulisemate teemade arutamiseks ei vaevuta online-kanaleid kasutama ning lahendusi proovitakse leida omakeskis. Kui sinu organisatsioonis jääb veebikoosolekutest vajaka, siis ole ise algatajaks ning paku kohtumine välja! Kui järgmine kord tahaksid kellegagi asju arutada, või küsida niisama, kuidas tööpäev läheb, haara julgelt telefon ja tervita kaugtööl olevat töökaaslast. 

Keeruline tööajast kinnipidamine

Kodukontori tööpakkumised

Küsitlusele vastajaid tõid välja, et neil on kaugtööl olles keeruline tööpäevale punkti panna ning tihti tehakse rohkem tööd, kui tegelikult peaks. Põhjuseid selleks on erinevaid – kodukontoris on lihtne hakata tegelema kõrvaliste asjadega, kuid kohustustused ja tähtajad jäävad samaks, mis tõttu võib tööpäev kergesti venima jääda. Proovi end ka kodukontoris paremini distsiplineerida: ära ärka viimasel minutil, vaid tee kodused toimetused enne tööpäeva ära. Planeeri oma päev hoolikalt ning arvesta sisse ka lõunapaus. 

Kodune töökeskkond ei soosi töötamist

Lapsevanematele on suurimaks kaugtöö väljakutseks pere- ja tööelu ühildamine. Kaugtööl olles on keeruline väikestele lastele selgeks teha, et emmed-issid peavad töötama ja ei saa 24/7 olemas olla. Sellistes olukordades aitavad kindlad kokkulepped ja läbimõeldud päevakava nii laste kui ka kaaslasega. Mõnevõrra keerulisem on läbirääkimisi pidada kasside ja koertega, kes Zoomi koosolekutel sõna sekka tahavad öelda!

Tutvu kodukontori võimalusega tööpakkumistega SIIN!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top