fbpx
CV.ee tööelublogi

Nädala väljakutse 1: stardilaeng erksa ja eduka töönädala nimel

Nädala väljakutse 1: stardilaeng erksa ja eduka töönädala nimel

Iga päev avaneb uus leht 365 päevaga raamatust. Iga pühapäeva õhtu valmistume juba eesootavaks töönädalaks ning mõnikord lausa soovime, et eesootav nädal tuleks edukas, kolleegid oleksid rõõmsad ning töö sujuks efektiivselt ja tulemuslikult. Milles seisneb eduka töönädala võti? Või kelles? Võib-olla oled proovinud erinevaid ülesannete sooritamise rakendusi ning väljakutseid, ent nimekirjad kisuvad tihtipeale tülikalt pikaks. Mis juhtuks, kui seekord alustad vaid ühe punktiga korraga ja ei püüaks kõiki seniseid rutiine korraga peapeale pöörata?

Tõuse ja sära! 7 põhjust, miks ärgata tööpäeva hommikutel varem

Mis on need 7 stiimulit, motivaatorit, mis võiksid isegi esmaspäevasel päeval panna varem ärkama?
Mis võiks toimuda inimesega nendel hommikutundidel, mil ülejäänud maailm veel magab?

1. Varasema ärkamisega Sa mitte ainult ei võida endale hommikusteks tegemisteks rohkem aega juurde, vaid aitad kaasa päeva efektiivsema sujumisele. Lisaks saad hommikutunnid sisse harjutada enda produktiivseimateks tundideks päeva jooksul üldse.

2. Kui armastad ekstreemsusi, siis on see väljakutse Sinule suurepärane – sea endale äratus näiteks hommikul kell 5! Kui oled õigeaegseks ärkamiseks puntras ning Sind on võimatu ülesse äratada, siis loo endale mängureeglid. Näiteks sea endale kolm järjestikust äratuskella ning lepi endaga kokku, et kolmandaga oled juba püsti.

3. Varasem ärkamine tagab selle, et ka hilised ärkajad, kes ei pruugi ajapuuduse ja kiirete hommikute tõttu hommikusööki süüa, siiski jõuavad seda teha. Sea endale kindel aeg, mille pühendad hommikusöögile.

4. Värskenda hommikul oma keha kohvi asemel sidruni, apelsini või muu kodutehtud maitseveega. Kasuta ära enda aiasaadusi või lisa veele külmutatud marju. Kui Sa oled dehüdreeritud, ei tunne Sa ennast kogu päeva vältelt energiliselt. Seega, tõuse ning joo hommikul klaasike jahutavat vett!

5. Kui Sul on raske varem tõusta ning soe voodi hoiab kinni, siis pane enda keha tasapisi liikuma: esmalt ringuta sügavalt, siruta, painuta ennast lamades – niiviisi on Sul palju kergem teha edasine samm ehk tõusta.

6. Leia ülesse endale sobiv meetod ja motivaator. Kui armastad ekstreemsusi, siis sea äratuskell endast veidi kaugemale – äratuskella kinni panemine lausa nõuab Sind püsti tõusma.

7. Hommikud on ideaalne aeg trenni tegemiseks! Kui pärast tööpäeva on tihtipeale tung minna koju puhkama ning muud kodused kohustused ootavad, siis hommikud võivad Sind päästa! Võta endale vähemalt pool tunnikest varu, et teha kiire trenn, mis paneb Su juba hommikul särama.

Lisasoovitus: sea endale plaan järgmiseks hommikuks juba eelneval õhtul, et hoida ära kaootilist hommikut. Koosta endale mõtteis või kirjapildi teel kava, kui palju Sa soovitud tegevustele hommikul aega pühendad. Jäta kavasse ka puhveraeg ehk varu – teadagi võib just hommikuti tekkida väikeseid ootamatusi, mistõttu tuleb sellega arvestada.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top