fbpx
CV.ee tööelublogi

Uuring: kuidas suhtuvad tööandjad paindlikku tööaega ja kodukontoris töötamise võimalusse

Paindlik tööaeg vs.

Ühiskond liigub aina enam selles suunas, kus tööaeg muutub aina paindlikumaks. Meie ekspertide koostatud uuringust tuli välja, et leidub ettevõtteid, kes pakuvad töötajatele ainult erandkorras paindliku tööaja võimalust ja samas on ettevõtteid, kes annavad töötajatele vabaduse ise oma tööaega valida.  Uuring on näidanud, et kui inimene saab tööd teha endale sobivas rütmis on ettevõtte tootlikkus kordades suurem. See võtab ära lihtsa istumise aja ja inimene keskendub täielikult oma ülesannetele. Ka töötajad on rõõmsamad, sest neile jääb aega oma pere ja hobide jaoks. Mis võiks olla veel parem kui rahulolevad kolleegid.

Paindlik tööaeg tähendab rahulolevaid töötajaid

Kuulus ettevõtja ja kirjanik Timothy Ferriss kirjutas raamatus “4-Hour Workweek(4-tunnine töönädal inglise k.),” oma kogemusest, kuidas viia kõik nii tasakaalu, et aeg oleks maksimaalselt ja kvaliteetselt ära kasutatud. Oled ilmselt ise oma kolleege kuulnud ütlemas, et mõni on täielik õhtuinimene ja teine jällegi tõuseb enne kukke ja koitu ülesse, et maailma vallutama asuda. Tark ettevõtja oskab sellest kinni haarata, muutes töögraafikud just selliseks, et inimesed saaksid oma potentsiaali täielikult ära kasutada. “Never Eat Alone(Ära kunagi söö üksinda inglise k.)” autor Keith Ferrazzi on sama meelt. Rahulik töökeskkond ja targalt jaotatud aeg on ettevõttele kõige paremate tulemustega. Sinna juurde veel head kolleegisuhted.

Kodukontoris tööd tehes tööviljakus kasvab

Uuringus esitatud küsimus puudutas ka kodukontoris töötamise võimalust. Vastajad jagunesid põhiliselt kahte gruppi. Kõige enam oli vastajate seas neid, kes üksikutel juhtudel lubasid oma töötajaid kodukontorisse ja need ettevõtted, kes jällegi väga toetasid kodukontoris töö tegemist.  Paljud iduettevõtted palkavad töötajaid üle maailma, andes neile võimaluse teha tööd kodukontorist. See kõlab üsna suure väljakutsena. Endiselt levib arvamus, et kodukontor tähendab kõike muud kui töö tegemist. Uuringust tuli aga välja, et inimesed, kes kodukontorist tööd teevad, pühenduvad palju enam töö tegemisele. Omast kogemusest võin öelda, et kodukontoris tööd tehes, läheb mõnikord meelest ära lõunat süüa, pausi võtmisest rääkimata.

Lisapuhkepäevad harvadel juhtudel

Lisa puhkepäevad on üks mõjuv factor, millega töötajaid oma ettevõttes premeerida. Uurisime ettevõtetelt, mis tingimustel ja kas üldse antakse puhkepäevi. Tuli välja, et lapse 1. klassi mineku puhul antakse kõige enam puhkepäevi. Eks see on väga oluline sündmus nii vanemate kui laste elus. Teisele kohale langes lapse sünd, mis on vaieldamatult ilusamaid hetki. Kolmandale kohale asetus kooli lõpetamine. Harvad ettevõtted annavad riigipühade järgsetel päevadel vabu päevi.

Meie eksperdid leiavad, et töötajatele kodukontori võimaldamine on suureks boonuseks tööle värbamise juures. Ka paindlikku tööaega hinnatakse aina enam. Viimane on just populaarne üliõpilaste seas, kes soovivad kooli kõrvalt tööl käia.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top