fbpx
CV.ee tööelublogi

Eestlased on tööst tüdinenud? Pausi tööelust tahaks võtta iga teine inimene

Eestlased on tööst tüdinenud? Pausi tööelust tahaks võtta iga teine inimene

2018. aasta on olnud tööturul ülimalt aktiivne. Ettevõtted on loonud tuhandeid uusi töökohti ja tuhanded inimsed on oma uute karjäärivalikute ees.

Kes ja miks pausi võtab?

Karjääriarengu kontaktvärava CV.ee aastalõpu-uuringust selgub, et oma senisest tööelust on valmis pausi võtma iga teine inimene. Iga viies töötaja (18,5% vastanuist) soovis tööelus teha kuni aasta pikkuse pausi, kolmandik vastanuist (33%) märkis aga, et kuigi nad tahaks tööst pausi pidada, ei ole see neil siiski majanduslikult võimalik.

Näiteks soovivad vastajad kasutada tööelust pausi enda täiendamiseks ülikoolis või läbida mõne koolituse, et teha karjääris kannapööre sobivamale tööle. Enim otsitakse tavapärasest puhkusest pikema pausi tegemise võimalust kahe töökoha vahel.

Oma tööeluga tervikuna on rahul ainult 23,5% vastanuist.

Viimase 30 päeva jooksul on tööportaalis CV.ee sirvinud tööpakkumisi pea 261 000 inimest. Keskmiselt avab tööotsija 10,6 töökuulutust. Sama perioodi jooksul on tööpakkumisele reageerinud ja kandideerinud üle 18 000 inimese. Kuu jooksul lisandus pea 3000 uut tööpakkumist.


Tööportaal CV.ee ja uuringulabor kuuluvad 22aastase värbamiskogemuste pagasiga CV-Online’i gruppi esindustega Tallinnas, Riias ja Vilniuses.

LOE KA SEDA:
Õpime tööl kavalalt puhkama 😴

 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top