fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas teha nii, et sinu uusaastalubadused ei oleks märtsiks ära sulanud!

6 nippi, kuidas kodukontoris efektiivsemalt töötada 1

On tavaline, et inimesed annavad maagilise tähenduse detsembrikuule, kus südames heliseb rahu ja rõõm, lõppenud aasta tänutunne ning uue aasta ootusärevus. Ilus olemine paljude jaoks. Kuid tõenäoliselt on kõikse maagilisem kuu just jaanuar, mil suurt inimmassi haarab uusaastalubaduste müstiline jõud ning ollakse valmis enese parendamise nimel mida iganes endale kokku lubama. Suurim spordisaalide sissetulek on just jaanuaris ja suurimat müügitulu näevad erinevad esoteerilised eneseabiõpikud. Soov olla parem inimene on justkui programm, mis üleöö inimeste ajudes käivitub.

Kuna olen ka ise endale iga aasta jaanuaris tõsimeelseid lubadusi andnud ja neid kahjuks kevadel sageli kibedalt alla neelanud, siis tungivast soovist enda lubadustele kindlaks jääda, olen kokku pannud 10 põhimõtet, mis mind PÄRISELT on aidanud.

    1. Ole realist. Eufoorilises meeleolus on kerge lubaduste andmisega ahneks minna, kuid usu, kolmest on küll.

 

    1. Sõnasta oma lubadused oleviku vormis ja kindlas kõneviisis. Kui kirjutad tingivas ja saavas tulevikku vaatavas vormis, siis tuleviku unistuseks need jäävadki. Oleme loomult mugavuse armastajad ning kui miski on tulevikku mõeldud, siis annab see ajule signaali, et aega on.

 

    1. Ole detailne ja täpne. Üldine mullijutt võib küll teiste jaoks ilus tunduda, aga sinu jaoks on seal null kasutegurit. Kirjuta, kuidas uus endale lubatud reaalsus paneb sind mõtlema, tegutsema ja tundma. Enamasti ei mäleta me seda, mida oleme teinud või mõelnud, aga mäletame väga hästi tunnet, mida oleme tundnud.

 

    1. Loo mõistlik ajajoon ja jaga oma lubadused ajajoonel väiksemateks osadeks.

 

    1. Jaga oma lubadusi paari lähima sõbra või kolleegiga ja palu neil sulle vahepeal meelde tuletada, mis sa endale lubanud oled ja küsida, kuidas sellega läheb. Öeldakse, et häbitunne teiste ees on üks hirmsamaid tundeid, seepärast on positiivse eesmärgi saavutamiseks seda hea teinekord veidike kasutada.

 

    1. Lükka ümber enda sees kõik mõtted, mis ründavad sinu taotlust. Mõtted, mis pole tõesed, tekitavad halva enesetunde. Milleks siis neid uskuda?

 

    1. Leia omale lubadusekaaslane ehk keegi, kes soovib samuti sama kokkulepet kanda ning leppige kokku, et nõrkuse hetkedel ei lase te teineteisel rajalt kõrvale kalduda.

      Kuidas teha nii, et sinu uusaastalubadused ei oleks märtsiks ära sulanud! 2
      Leia endale seltsilised lubaduste kaaslased – sõlmige näiteks omavaheline kokkulepe, mis ei võimalda nii lihtsalt käega lüüa ja lubadusest taganeda. Foto: Unsplash

 

    1. Kirjuta endale kiri „mustadeks päevadeks“. Sel hetkel, kui tunned, et mulle aitab, enam ei taha, ei suuda, ei vaja, siis võta see kiri, mille oled enese motiveerimiseks kirjutanud. Usu mind, see töötab superhästi, sest kõige paremini me kuulame iseennast.

 

    1. Märka ja tähista ka kõige pisemat õnnestumist. Selleks jaga oma õnnestumine väikesteks sammudeks. Ja kui ma ütlen, et tähista, siis päriselt leia viis enese tunnustamiseks.

 

    1. Leia rohkelt erinevaid asendustegevusi. Ideaalis mõtle need kõik varem valmis enese jaoks. Sel hetkel, kui nõrkus on sind tabamas, lihtsalt asenda. Need asendused võiksid ideaalis olla ka sinu enda jaoks loogilised, sest leppida endaga kokku, et asendad šokolaadi porgandiga pole vast väga vett pidav.

 

Kuidas teha nii, et sinu uusaastalubadused ei oleks märtsiks ära sulanud! 5
Mõtle enda eesmärgid hoolikalt läbi ja ole realistlik – võta abiks mõni visuaalne tööriist, mis aitab sul enda eesmärke ja tegevusi hallata. Foto: Unsplash

Ei ole ühte õpikuvalemit, ühte tõde, kuid on olemas tõenäoline teekond, mis ennustab tulevikku. Vast kõige olulisem ongi olla enda vastu 100% aus, mõelda, mida sa oma tulevikult päriselt vajad ning miks.

Usun, et enamasti endale antud lubadused ei realiseeru, sest nende eesmärk pole läbi mõeldud ning inimene ise ei usu, et ta sellega päriselt hakkama saab. Eneses pettumine ja pidev enese allatõmbamine endale antavate hinnangutega on kindlasti põhjus, miks hea tuju ja kavatsus nulli lähevad.

Seega, unista suurelt, aga tegutse realistlikult. Usu endasse ja sisenda endale iga päev, et elad elu, mida tõeliselt armastad!

Siia loo lõppu on meil Sulle ka üks üllatus. Nimelt soovime anda hoogu ühe uusaastalubaduse täitumisele – koguni 500€ väärtuses. Jaga meiega enda uusaastalubadust ja kiika CV.ee lehele. Kampaanias saad osaleda kuni 27.01.2019 SIIN. Seda kõike selleks, et lubadused märtsis siis ära ei sulaks. 🙂

Maris Viires
CV-Online turundusjuht

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top