fbpx
CV.ee tööelublogi

Pane enda hobi tulu teenima

Pane enda hobi tulu teenima 2

Igas meelepärases tegevuses võib peituda potentsiaalne tuluallikas. Kas poleks mitte tore, kui saaksid oma armastatud hobi panna raha teenima? See on täiesti võimalik, kui Sul on see soov. Pakume Sulle välja mõned ideed, kuidas mõelda harrastusele laiemalt ja mil viisil võiks kaaluda hobi teenima panemisele:

Oluline pole mitte diplom, vaid päris oskused!

Liiga sageli ei jõua hobiprojektid uitmõttest kaugemale, sest tunned, et pole veel piisavalt hea. Jah, alati võiks midagi juurde õppida, lugeda rohkem raamatuid ja käia rohkematel koolitustel. Tegelikult oskab igaüks midagi paremini kui teised. Isegi sina! Ära jää ootama paremaid aegu, vaid alusta kohe!

Sul on tegevus või hobi, millega tegeleksid meeleldi ka siis, kui keegi selle eest raha ei maksaks.

Võimalik, et sulle tunduks lausa veider küsida selle eest raha, sest nii paljud oskavad sinu arvates sama asja. Kui sul on mõni meelistegevus, mis paneb Sul silmad särama ja soovid seda ka edaspidi teha, siis on see kindel märk, et tasub ideega edasi minna.

Oled lapsega kodus olev ema või isa.

Lapsevanema roll on nauditav, aga aja möödudes võib tekkida soov ennast teostada ka väljaspool kodu. Elu on näidanud, et just lapsega kodusolemise aeg on paljude inimeste karjääris pöördepunktiks. See on hea aeg alustada uute projektidega ja miks mitte – just nimelt hobiprojektidega.

Oled jõudnud vanemasse ja küpsemasse ikka.

Sa ei käi küll enam tööl, aga sulle on jäänud meelistegevused ja lemmikharrastused. Lisaks on sul elukogemust ja enesekindlust – kõik see on suurepärane vundament, millele rajada isiklikku ettevõtlust.

Ideid lisateenimise võimalustest võib leida palju. Võid neid leida ka siit.

Kui tundsid ennast mõnes punktis ära, siis koolitusprogramm „Hobist ärini“ on ellu kutsutud just selleks, et inspireerida ja ärgitada inimesi ettevõtlikkusele. Koolitusprogramm on tasuta ning seal saadakse hea ülevaade võimalustest, kuidas panna hobi tulu teenima.

Programm koosneb kolmest harivast koolitusest: „Ideemäng“, „Kuidas luua kasulikke suhteid“ ja „Kuidas mõjuvalt esineda?“. Kohtutakse mõnusalt väikestes gruppides. Maksta ei tule midagi! Vastupidi: Viking Line-il on igale koolitusel osalejale varuks meeldiv üllatus!

Millised need koolitused täpsemalt on?

 „Ideemäng“ aitab oma hobile läheneda täiesti uue nurga alt ja annab mõtteid, kuidas viia harrastust uuele tasemele.  „Kuidas luua kasulikke suhteid“ jagab nippe, kuidas julgemalt suhelda, olla avatud suhtleja ning õpetab sõlmima kergemini uusi tutvuseid. Kui oskad hästi ja mõjuvalt suhelda, on paljud uksed sinu ees avatud. Koolitusel „Kuidas mõjuvalt esineda?“ räägitakse esinemisoskusest just sellise nurga alt, et see tooks kasu hobi tutvustamisel ja teistega jagamisel.

Koolitusel osalenud on öelnud:

“Väga mõnus seltskond ja positiivne tagasiside teiste osalejate poolt. Hea tunne tekkis, et asjaga edasi minna.”

 „Koolitus oli inspireeriv ja vastas ootustele ning koolitaja oli väga suurte teadmiste ja kogemustega ning suurepärane esineja ja päeva läbiviija. Tänan“

„Koolitus oli väga sisukas ja abistav seadmaks oma ideid nö korda. Minu ootused said täidetud“

Osale Sinagi!

Koolitused toimuvad 11-s maakonnas üle Eesti. Loe lisa ja registreeri tasuta koolitustele.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top