fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas end kodukontoris motiveerida?

Kuidas end kodukontoris motiveerida?

Koroonakriis on sundinud paljud kontorid riskide maandamiseks end sulgema või töötama hajutatud koosseisus. Kaugtöö ei ole uus nähtus, kuid selle maht praegusel ajal on kordades suurem kui enne kriisiaega. Kontoritöötajad on kolinud kodudesse, kuid õhku jääb rippuma küsimus: kuidas end kodukontoris motiveerida ning säilitada töö efektiivsus ja tulemuslikkus?  Esimese laine puhul valdas kõiki tohutu segadus ja teadmatus, kuid nüüd oleme sellest õppinud. CV.ee meeskond on kokku kogunud soovitused ja nipid, kuidas distantsilt edukalt töötada. 

Tee konkreetne päevakava

Kontorikeskkonnas pole keeruline end töörežiimile seadistada, kuid kodukontoris võib see keerulisemaks osutuda. Kodu on koht, kus inimene tavaliselt puhkab, toimetab lastega, koristab jne ning seetõttu pole see igapäevaseks töötamiseks parim keskkond. Selleks, et end efektiivsele töörežiimile saada, tee endale konkreetne päevakava. Pane kirja, mis kellast kellani midagi täpselt teed ning mis on need tegevused, mida päeva jooksul tahad ära teha. Seejuures arvesta ka muutuvate teguritega, näiteks lastega, kes võivad ootamatult koduõppele jääda. Arvesta tööpäeva sisse ka lõuna, nagu kontoriski olles. Põlve otsas süües ja samal ajal töötades hägustuvad puhkuse ja töö piirid kergesti. 

Meisterda korralik kontorinurk

Võib kihla vedada, et diivanil lösutades on pea võimatu suurt tegutsemistahet tunda. Seetõttu tuleks kontori tuttavlik töötamiskeskkond proovida koju luua, et tekiks päriselt tunne, et see on koht, kus sa efektiivselt töötad. Võimalusel kasuta monitori ja tööta laua taga, mitte diivanil. Kui päeval on peale sinu kodus ka teisi inimesi, tekita kontorinurk magamistuppa või ruumi, kus teisi inimesi ei liigu. Nii saad rahus keskenduda ning iga jutuvadin või tegevus ei vii mõtteid mujale. 

Jaluta ja liigu

Kes ütles, et kodukontoris töötades pead end terveks päevaks kinniste seinte vahele lukustama? Kasuta võimalust ning tee lõunapausi ajal väike jalutuskäik või jooksuring õues. Värske õhk teeb pea selgeks ning annab uut energiat. Internetiavarustes leidub ka arvukalt online treeninguid – alusta hommikut lõdvestava joogaga ning võid kindel olla, et sind valdab terve päev hea energia ja motivatsioon. On olemas erinevaid mobiilirakendusi, millega endale tellida meeldetuletused: tee igal täistunnil kükke, kätekõverdusi või muid harjutusi, millega vereringe jälle käima saada. 

Ära unusta suhtlemist

Kodukontoris on kerge sattuda iseenda üksikusse mulli: pole meid igapäevaselt ümbritsevaid töökaaslaseid ja inimesi, kellega suhelda, arutada ja rääkida – seisa selle eest, et meeskonnas toimuksid regulaarseid veebikoosolekud või kohtumised väiksemas koosseisus. Suhtlemisvajadus on inimestel erinev, mistõttu tasub kindlasti meeskonnas kaardistada, millest keegi distantstöö puhul puudust tunneb. Seejuures ongi oluline oma töökaaslasi märgata ja küsida, kuidas neil läheb ning teha ka videokõnesid. Ei tasu unustada, et me pole selles olukorras tegelikult üksi, vaid sõuame kõik samas paadis.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top