fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas töötajaid ettevõttes hoida? Võti peitub töörahulolus.

Kuidas töötajaid ettevõttes hoida? Võti peitub töörahulolus.

Rahulolematus inimeste seas on kasvavas trendis, sest üha enam kasvab vajadus ümbermõtestatud töökoha järele. Heade töötajate leidmine ning hoidmine on organisatsioonide jaoks suur väljakutse, mistõttu on töörahulolu oluline, et ettevõttes häid talente hoida. Töörahulolu tekib töötajas siis, kui nii tema kui ka tööandja on tehtud tööga rahul, ning mida suurem on töötaja rahulolu seda kauem kestab ka töösuhe. 

Ettevõtte kõige suurem vara on tema töötajad. Kuigi koroonakriis muutis töötajad oma tööandjale lojaalsemaks, ennustatakse sügisesse tööpakkumiste ja kandidaatide kiiret kasvu. Organisatsioonid peavad hakkama pingutama, et personalivoolavust vähendada ja töötajaid hoida.

Kuidas töötajaid ettevõttes hoida? Vastus peitub töörahulolus. CV-Online/CV.ee meeskond on kokku kogunud soovitused, kuidas töötajaid ettevõttes hoida ning töörahulolu saavutada.  

Loo hea psühhosotsiaalne töökeskkond

Tänased ettevõtted on edasi liikunud tööstusajastu mentaliteedist, kus töötajad end ettevõtete järgi sobivaks vormisid ning tööga rahulolu suurt rolli ei omanud. Seetõttu on tööandjatele oluline teada, kuidas töötajad end tööl tunnevad: hea psühhosotsiaalse keskkonna loomisel mängivad rolli nii töötajate kaasamine neid puudutavatesse otsustesse, hea sisekommunikatsioon, sobiv töökoormus kui ka töövägivalla puudumine.

Ainult heast palgast ei piisa

Töötajate nõudmised organisatsioonidele aina suurenevad ning peale motiveeriva töötasu soovitakse rohkem võimalusi enesearenguks ja eneseväljenduseks, rohkem vastutust ja läbipaistvust tööandjalt. Organisatsioonid, mis suudavad rahulolu pakkuda, peavad töötajatele andma õiguse, vabaduse, keskkonna ja kultuuri, kus on võimalik end väljendada ja oma talenti arendada. Õiglane töötasu aitab töötajal tunda, et tema tööd hinnatakse, kuid motivatsiooni ja rahulolu pakuvad pigem pehmed väärtused.

Värba ettevõttesse õiged inimesed

Ükskõik kui palju ka tööandja ei pingutaks – kui töötajale tema töö ei sobi või ei meeldi, on teiste meetmetega keeruline rahulolu saavutada. Siinkohal tuleb mängu ka läbimõtestatud värbamine: kandideerimisprotsessi käigus tuleb välja sõeluda kandidaadid, kellele pakutava töö sisu päriselt meeldiks ning  kellel oleksid olemas vajalikud oskused ja tahe ametikohale asuda. 

Õiged inimesed aitab ettevõttesse värvata CV-Online’i kogenud värbamismeeskond. Tutvu värbamisteenustega SIIN. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top