fbpx
CV.ee tööelublogi

Loe, kas Sulle sobiks töö Sihtasutuse Õpilasmalev rühmajuhina

Loe, kas Sulle sobiks töö Õpilasmaleva rühmajuhina

2019. aastast juhib Sihtasutuse Õpilasmalev (Tallinna Õpilasmalev) rühmasid Annela Tammiste, kes liitus organisatsiooniga õpetajaameti ja tudengielu kõrvalt. Millised on Annela kogemused Tallinna Õpilasmaleva rühmajuhina? Loe edasi ja saa teada, mis teda rühmajuhi töö puhul innustab ning miks üldse rühmajuhiks minna tasub.


Kuidas sattusid Tallinna Õpilasmaleva rühmajuhiks?

Jälgisin maleva toimetusi juba gümnaasiumiajal, kuid ise kahjuks kunagi malevlane ei olnud. Ülikooli minnes puutusin kokku mitme rühmajuhiga, kelle tegemised inspireerisid ka mind kandideerima. Pikalt seda kaaluma ei pidanud, Sihtasutus Õpilasmalev oli organisatsioonina väga heade võngetega ning kõik tegevused tundusid nii huvitavad ja mitmekülgsed. Kuigi malevasse minnes teadsin põgusalt ainult mõnda üksikut inimest, võeti mind kohe väga hästi vastu ning olen tänaseks saanud endale sealt hulgi väga häid sõpru. 

Annela Tammiste SA Õpilasmalev rühmajuht
Annela hindab rühmajuhi töö puhul enim isiklikku arenguvõimalust

Miks just Tallinna Õpilasmalev?

Ükski organisatsioon ei oleks see, mis ta on, just nende inimesteta, kes sinna kuuluvad – samamoodi ka Õpilasmalevas. Kaasrühmajuhid ja malevanoored on see põhjus, miks olen oma rühmajuhiteed jätkanud ning teen seda ka edaspidi. Siin on võimalik metsikult areneda, kogeda kõikvõimalikku ning saada suurepäraseid mälestusi. 

Mis sind rühmajuhi töö puhul innustab?

See on töö, mis ei tundu nagu töö. Puudub rutiin, iga rühm ja malevasuvi on täiesti erinevad ning suhtumine “ma juba tean ja oskan kõike” lihtsalt ei saa eksisteerida – oma mugavusstsoonist väljas olek aga on inimesena meeletult arendav. Innustavad ka noored, kes annavad tagasi väga palju uut energiat ning nende kõrval õpin alati ka ise enda kohta palju. 

Millised oskused on rühmajuhi töös eriti olulised?

Minu jaoks on rühmajuhi töös oluliseimateks oskusteks paindlikkus ja võime kiirelt ootamatustele reageerida, sest malevasuve ette ennustada ei ole võimalik. Lisaks toetavad edukat rühmajuhikarjääri ka loovus, noortemeelsus ja kindlasti ka positiivsus. 

Miks tasub tulla rühmajuhiks?

Top 5 põhjused rühmajuhi töös:

  1. Suure mõttega töö – sisustad noorte suve ja kujundad nii meie tulevikku. 
  2. Isiklik areng – oled mugavustsoonist väljas ning tahes-tahtmata arendab see sinu isikuomadusi. 
  3. Malevas liigub aeg omamoodi – 3 nädalat maasikapõldude vahel möödub kiirelt, kuid samas nii sündmusterohkelt, et sealt tagasi tulles on ajataju täiesti teine ning asud oma tavategevustesse hoopis teise hingamisega. Täielik restart keset suve!
  4. Õpilasmalev kannab endas pikaajalisi traditsioone ja väärtuseid, millest osa saada on ainult au.
  5. Parimad sõbrad nii malevanoorte kui kolleegide seast – ma ei kujutaks oma elu täna ette ilma malevast saadud tutvusteta. 


Just sina võid olla järgmine Tallinna Õpilasmaleva rühmajuht! Vaata pakkumist ja kandideeri juba täna:

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top