fbpx
CV.ee tööelublogi

Aastaringselt filmiprodutsent, suvel Tallinna Õpilasmaleva rühmajuht!

Aastaringselt filmiprodutsent, suvel Tallinna Õpilasmaleva rühmajuht!

Juba mitu aastat on Inger olnud õpilasmalevaga seotud, algselt malevanoorena ning viimastel aastatel õpilasmaleva rühmajuhina. Miks üks filmiprodutsent on suviti valmis vastu võtma täiesti teistsuguse väljakutse ja milliseid võite see kogemus endaga kaasa on toonud?
Antud artiklist saamegi küsimustele vastused.

1. Kellena tegutsed igapäevaselt? Kuidas sattusid Tallinna Õpilasmaleva rühmajuhiks?

Igapäevaselt töötan filmistuudios Homeless Bob Production, teeme Eesti filme ning minu rollid nende filmide valmimisel on filmiti erinevad. 

Tallinna Õpilasmalevasse aga jõudsin rühmajuhiks, sest olin ise 4 aastat malevanoor olnud ning mulle kohutavalt meeldis malevas. Tahtsin seda aega pikendada ning järgmistele noortele sama kogemust pakkuda, mida mina kogesin ja siis kandideerisingi rühmajuhiks.

2. Miks just Tallinna Õpilasmalev?

Tallinna Õpilasmalevas on maailma kõige ägedam, lõbusam ja mitmekesisem töökollektiiv. Aastate jooksul on meil siin töötanud rühmajuhte igasugu ametitelt arstidest kõrgushüppajateni. See, et selline kirev seltskond tuleb kokku ja suudab suviti oma energiat suunata noorte arendamisse ja töökasvatusse, ütleb Tallinna Õpilasmaleva kohta väga palju. Lisaks pean mainima, et see koolitus ja tugi, mida Tallinna Õpilasmalev värskele rühmajuhile pakub, on põhjalik ja sisukas. Üksi ei jäeta kedagi oma muredega ning side kogemustega rühmajuhtide ja alustavate rühmajuhtide vahel on meeletult tugev.

3. Mis motiveerib sind olema rühmajuht?

Mind on motiveerinud rühmajuht olema mitmed erinevad aspektid. Esiteks, noored. Iga aasta avastan end jälle tõdemast ja sõpradele kuulutamast, kui ägedad ja naljakad on malevanoored. Nende vahetu tagasiside aitab juhina areneda, nende huvi ja avastamisrõõm teeb nad vastuvõtlikuks huvitavatele aruteludele ja enesearengule. Teiseks motiveerib mind teiste rühmajuhtidega koos töötamine. Igal aastal saad enda kõrvale uue kaasrühmajuhi, kes tuleb oma ideede ja nägemustega ning sellega pakub igale malevasuvele erilise näo. Iga suvi on kordumatu.

4. Millised oskused tulevad kasuks rühmajuhi töös? Millised on must-have oskused?

Rühmajuhi töös kõige tähtsam vahend on suhtlemisoskus, täpsemalt aga suhtlemine erinevate tasanditega. Ühelt poolt pead leidma oma viisi noortega kommunikeerimiseks, teisest küljest pead olema toeks tööandjale ning tema soovidele ja vajadustele vastu tulema. 
Teine väga oluline oskus rühmajuhi töös on ajaplaneerimine. Malevat läbi viies on sinu vastutada 2-3 nädalat nende noorte suvest ning rühmajuhina on sinu ülesanne nende malev sisustada täisväärtuslike tegevustega. 

5. Miks sina soovitaksid Õpilasmaleva rühmajuhiks tulla?

Mina soovitan rühmajuhiks tulla just seetõttu, et rühmajuhina sa õpid enda kohta väga palju, näiteks kuidas sa käitud stressirohketes olukordades noortega või mil viisil suudad luua usalduse enda ja teismeliste vahel. 
Teiseks, noored ise – see tunne, et suudad noorte töökasvatusse ja sotsiaalsetesse oskustesse oma panuse anda läbi huvitavate ja arendavate tegevuste on väga tänuväärne. 
Lisaks on muidugi seltskond – rühmajuhtide kollektiiv on tõesti ainulaadne ning ootan alati pikalt ette, kui on jälle mõni üritus tulemas teiste rühmajuhtidega. 

Tallinna Õpilasmalev rühmajuhi kandideerimine on avatud 12. veebruarist 2024 – 12. märtsini 2024. Rebi välja oma mugavustsoonist ja kandideeri rühmajuhiks juba täna siin.

Kõigest, millest pead teadma enne Õpilasmaleva rühmajuhiks kandideerimist -> loe siit.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top