fbpx
CV.ee tööelublogi

Kõigest, millest pead teadma enne Õpilasmaleva rühmajuhiks kandideerimist!

Kõigest, millest pead teadma enne Õpilasmaleva rühmajuhiks kandideerimist!

Tallinna Õpilasmalev on otsimas oma vingesse meeskonda uusi rühmajuhte, kes on valmis võtma vastu selle suve vingeima väljakutse. Siiski-siiski, enne mugavustsoonist välja astumist soovib Õpilasmaleva meeskond vastata küsimustele, mis on kippunud üles tõusma kandideerimisprotsessis. Et sinu kandideerimist veel lihtsamaks teha, siis siin on sulle vastused!

Keda ootame kandideerima?

Eelnev töökogemus ei ole vajalik, kuid ootame kandideerima aktiivseid, organiseerituid, hea suhtlemisoskusega ning vähemalt keskharidusega noori, kes kohanevad eriolukordadega, kellel on huvi ja soov maailma muuta ning teadmisi omandada. Peamine, et oleksid tegutseja-tüüpi isiksus!

Miks kandideerida RÜHMAJUHIKS? 

Sellele küsimusele tahtsid vastata meie eelnevate aastate rühmajuhid ise!

Malev on minu jaoks olnud alati suve lahutamatu osa. Kuigi töötan igapäevaselt hariduses, siis sellest hoolimata on rühmajuhiks olemine minu jaoks olnud hea viis, kuidas ennast ja oma teadmisi veelgi rohkem proovile panna. Tänu rühmajuhi tööle olen oluliselt julgem, spontaannsem ja loomingulisem ning julgen võtta vastutust. Noortega töötades saan olla neile eeskujuks, motiveerida neid veelgi rohkem pingutama ja kastist välja mõtlema – see on nagu koos kasvamine. Lisaks noortele on maleva väärtus ka teised rühmajuhid, kollektiiv, kellega võiks vabalt ka luurele minna. Olgugi et tegemist on hooajalise tööga, siis tunnen end hoituna ka malevavälisel ajal.
Pille-Riin Määr, õpetaja (rühmajuht aastast 2020)

Rühmajuhi töö on minu jaoks selline töö, mida ma ootan ja igatsen igal aastal. Mind ennast motiveerib kõige rohkem soov anda teistele samasugust elumuutvat kogemust, nagu ma ise noorena sain. Igal suvel saad endale erinevad ja unikaalsed noored, kellega veedad 2-3 nädalat ja peale seda on tunne, et su perekonda on liitunud uued inimesed. Noortega töötades saad aru, kui tähtis on inimestele suhtlemine ja aja koos veetmine. Iga rühm on erinev ja alati õpid midagi uut, isegi kui olid kindel, et tead, kuidas midagi teha. Ja siis tuleb keegi, kes muudab su vaatepunkti täiesti. Kui sa tahad tõelist väljakutset ja uusi kogemusi, siis pead kindlasti rühmajuhiks tulema! Lõpetuseks ütlen, et kui sa tõesti arvad, et noorus on hukas, siis tule ja veendu vastupidises.
Richard Karajev, medõde (rühmajuht aastast 2018)

Rühmajuht on sigalahe olla! Koos vingete noortega mõni nädal tööd tehes ja meeskonda ehitades luuakse uskumatult kokkuhoidev tiim, mille ees pole ükski eesmärk saavutamatu. Mulle tohutult meeldib juhtida rühma, kus motivatsioon ja teotahe on alati kõrgel. Õpilasmalevas just seda saab teha. Tule sinagi rühmajuhiks, kui soovid kogeda juhtimist toetavas ja positiivses seltskonnas, kus kõik teed on valla! Boonusena saad veel kaasa rühmajuhtide kommuuni ägedate ürituste ja eluaegsete sõpradega.
Kristiina Mäemuru (rühmajuht aastast 2022)

Töö on väga loov ja mitte kunagi rutiinne – saad pidevalt välja mõelda uusi mänge, väljakutseid, tegevusi ja nalju, millega noori kostitada nii töötegemise kui ka vabal ajal. Malevas veedetud päevad on täis naeru, päikesepaistet, jalgrattasõite, ujumist ja veel väga palju teisigi erilisi seiklusi ehk kokkuvõttes – üks õige ja äge suvi!
Kristjan Madis Kask, elektroonikainsener (rühmajuht aastast 2021)

Rühmajuhiks olemine on vähem nagu töö ja rohkem nagu aktiivne, arendav ja mõõtmatult lõbus suvine kogemus koos ägedate noortega. Malevast olen saanud kuhjaga kogemust juhtimises ja probleemide lahendamises ning loonud lugematult palju mälestusi ja sõprussuhteid. 
Rühmajuhid ei ole ainult noorsootöötajad! Rühmajuhiks olemine on suurepärane vaheldus mu tehnilisele igapäeva maailmale, aitab hoida mu sidet kodumaaga ning õpetab igal aastal midagi ootamatut ja uut.
Malevanoored on inspireerivad ning nende kaasatõmbav energia täidab mu suve sooja tundega, milleta ei oskaks enam olla ja mis mind iga aasta tagasi kutsub.
Eliisabet Jahilo, raketiteadlane/raketiteaduse tudeng (rühmajuht aasast 2021)

Mida kujutab endast väljaõpe ning millal koolitused toimuvad?

Uuele rühmajuhile pakume omalt poolt tuge väljaõppe näol. Aprilli lõpust algavad uutele rühmajuhtidele nädalalõppudel toimuvad koolitused. Koolituste kuupäevad:
– 28. aprill (Tallinn); 
– 3.-5.mai (Tallinn);
– 24.-26.mai (Võsu).
Mai lõpus sooritavad kõik uued rühmajuhid noorsootöötaja osakutse tase 4 eksami ja malevasuvi saabki alata!

Mida rühmajuht teeb?

Rühmajuhil on Õpilasmalevas mängida väga tähtis roll – tema on noorele malevaperioodi vältel tugi, eeskuju, motivaator, õpetaja ja sõber. Rühmajuht vastutus on küll suur, aga varasemate rühmajuhtide juttude järgi see on vägagi väärt seda!

Rühmajuhi peamiste tööülesannete hulka kuuluvad rühma ettevalmistus ja läbiviimine; sh töökasvatus, ühistegevuste korraldamine, suhtlemine erinevate osapooltega, dokumentatsioon jms.

Kui pikad on rühmad? Mitu vahetust üks rühmajuht suve jooksul teeb?

Kui pikalt sa soovid olla rühmajuht? Kõige lühem periood ühe rühmaga on kaks nädalat ning pikim kolm nädalat. Kui sa soovid võtta aga maksimumi sellest kogemusest, siis on sul võimalus ka töötada mitmes vahetuses.

Kus rühmad toimuvad?

Üle kogu Eesti! Sul on võimalus olla rühmajuhiks Tallinnas, aga on palju võimalusi malevasuvi veeta ka teistes Eesti ilusates paikades. 

Millal rühm algab?

Rühmi toimub terve suve vältel ja erinevate algusaegadega. Esimesed rühmad stardivad juuni keskpaigast, on ka rühmi, mis algavad alles juuli algusest-keskpaigast. Iga rühmajuhiga lepitakse kokku tema jaoks kõige sobival ajal toimuv rühm(ad).  

Kui suured on rühmad ja mitu rühmajuhti on ühel rühmal?

Keskmiselt on rühmades 15 noort, aga sa ei pea muretsema, et oled 15 noorega üksinda. Igal rühmal on 2 rühmajuhti ja üldjuhul saab uus rühmajuht endale kõrvale juba kogemusega juhi.

Kas soovid ka kandideerida Õpilasmaleva rühmajuhtide meeskonda?

Õpilasmalevas on rühmajuhtidena tegutsenud paljud tudengeid, noorsootöötajaid, huvijuhid, õpetajad, fotograafid, disainerid, filmitegijad, tantsijad, sportlased, kontoritöötajad, arstid ja õed, ajakirjanikud, turundus-, projekti-, müügi ja õhtujuhid, sündmuskorraldajad, koolijuhid jpt.

Kandideeri enne kui pole liiga hilja: https://cv.ee/et/vacancy/957665/sa-opilasmalev/opilasmaleva-ruhmajuht

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top