fbpx
CV.ee tööelublogi

Liiga laisk, et töötada? 7 ideed iseenda motiveerimiseks

Liiga laisk, et töötada? 7 ideed iseenda motiveerimiseks

Jah, võid hambad ristis pingutada ning töötada, kuid töö, millele lähened inspiratsiooni ja suure sooviga on kordades edukam ja tõhusam. See nõuab vähem aega ja vaeva. Olukord, kus pead midagi tegema, kuid tegelikult ei soovi on kõigile tuttav. 

1. Püüa eesmärkide saavutamiseks nende kirja panemist

Miski ei motiveeri meid rohkem, kui kõikide eesmärkide savutamine, ka kõige pisemate. Sõnasta need enda jaoks selgelt, määratle tingimused ja mahud ning pane need paberile kirja. Paberile kirja pannes on eesmärgid selgemad ning arusaadavamad. See annab võimaluse ideid ja eesmärke vajadusel korrigeerida. Kui oled eesmärgi täitnud, eemalde see enda listist. Töö, mis toob konkreetseid tulemusi, muudab meid õnnelikuks.

2. Planeeri

Lihtsate eesmärkide nimekirjast ainuüksi ei piisa, nende rakendamine ilma plaanita on tihti võimatu. Kui paned lisaks eesmärkidele kirja ka konkreetsed plaanid on neid lihtsam saavutada. Seega soovitame kirjutada konkreetsed sammud paberile ning neid ka järgida, vajadusel korrigeerida ning täiendada. Nii algab iga tööpäev konkreetsete eesmärkidega ning väldid korralagedust enda peas, sest sa ei tea kust alustada.

3. Loe motiveerivaid lugusid

Me õpime oma kogemustest, kuid teiste inimeste kogemus on sageli inspireerivam ja kasulikum. Kui tunned motivatsiooni puudumist, siis leia õhtul aeg lugeda motiveerivaid lugusid oma valdkonnast, mis ergutaks sinu vaimu. Teiste õnnestumiste või ka ebaõnnestumiste lugemine tekitab sinus kindlasti saavutusvajaduse, mis kasvatab sinu motivatsiooni edasi töötada. Eriti tugevalt  mõjuvad just sinu enda erialaga seotud lood. Seda just seetõttu, et sealt leiad äratundmise rõõmu ja mitmeid näiteid, millest igaüks on sinu võti tootlikumaks tegevuseks. Lihtsalt mõtle endamisi: “Ma saan teha sama ja võib-olla isegi paremini.”

4. Kadedus

See on midagi sarnast eelmise punktiga. Tekita endas võistlushimu ja kadedus olukordades, kus kolleegil õnnestub midagi suurepäraselt. Tekita endas soov näidata teistele, et ka sina saad sellega edukalt hakkama või teha isegi paremini. Kadedus ja võistlushimu on väga suureks motivatsiooni allikaks, mis on lihtsasti õpitav ning paljudel ka looduse poolt antud, kasuta seda enda huvides. Tuleb lihtsalt leida inimene, kellega rivaalitsemine motiveerib sind kõige enam!

5. Pange motivaator enda silmade ette

Pole vahet, kas sinu motivatsiooniks on mingi lause, kõrgem palganumber või uued moedisaineri kingad. See tuletab sulle igal hommikul meelde, mille poole püüdled. Aseta see motivaator näiteks töölaua kohale, et see oleks esimene asi, mida sa hommikul märkad.

6. Ole sotsiaalne ja suhtle kolleegidega

Soodne töökeskkond motiveerib meid edasi liikuma. Hea tiimitöö loob ühise toimiva terviku ning tänu soovile midagi ühiselt teha võib paljugi saavutada. Selleks on aga vajalik, et suhtleksid oma töökaaslastega ka väljaspool tööteemasid. Kui sa pole seni olnud eriline suhtleja siis proovi, sa ei kahetse!

7. Kiida iseennast tehtud töö eest

Siia polegi suurt midagi lisada, ära unusta enda tehtud tegevusi ja saavutusi hinnata. Tass olgu alati pooltäis!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top