fbpx
CV.ee tööelublogi

Loome esmamulje tööandjale vaid loetud sekunditega

Loome esmamulje tööandjale vaid loetud sekunditega

Esmamulje on tööle kandideerimisel äärmiselt oluline, see tekib sekunditega ning on võimalik ainult üks kord luua. See püsib väga kaua ja tähendab palju ning määrab ära tööandja edasise hoiaku kandideerija suhtes. Esmamulje loomisel on võtmeteguriks pilgud ja kehakeel ehk alateadlikud mõtted. Hea esmamulje jätmist on võimalik õppida ning harjutada. Toome välja kasulikud nipid, mida jälgdes on võimalik jätta positiivne esmamulje.

Naerata, loo silmside

Naeratus ei tähenda kõva häälega naerma purskamisest iga värbaja öeldud lause peale vaid viisakat ning ülalpeetud emotsiooni. Koos silmsidega loob see sooja ning turvalise keskkonna mõlemale osapoolele ning vestlus sujub avatumalt.

Käepigistus peab olema mitte liiga lõtv ega jõuline

Tunneta piiri, käesurumisvõistlus võib jääda sõprade ringi ning ka lõdva nuudliga kaugele ei jõua. Liiga lõtv käepigistus võib näidata ebakindlust ning domineeriv inimene tunnetab seda kohe. Liiga jõuline käepigistus aga annab värbajale alateadliku signaali võtta vestluse käigus sisse kaitsvam positsioon, et vestluse lõpuks turvaliselt kodusadamasse jõuda. Kaitsvam positsioon aga ei lase vestlusel keskenduda sellele, miks just sina peaksid töökohale sobima.

Hoidu higistest peopesadest

Pole midagi läbinähtavamat ebakindluse näitajat kui vedel ja niiske käepigistus. Kui su käed kipuvad higistama, siis veendu selles, et enne igat käepigistust harjutad käe higist puhastmist. Pole vahet, kas tõmbad käe kuivaks mööda püksisäärt või taskurätikut, pesu saab puhtaks pesta, kui ebakindlat esmamuljet puhtaks pesta on juba keerulisem.

Ole hoolitsetud välimusega

Kuigi tänapäeva standardid on muutunud ning ka ettevõtete juhid ei kanna enam vaid ülikondasid, siis triigitud ja puhtad riided on endiselt teemas. Ka üleüldine välimus nagu soeng, küüned ning nägu võiks puhas ning esinduslik välja näha.

Riietu sobivalt (soliidsed värvitoonid, konservatiivsed kingad)

Napp tulipunane kleit ja kõrged kontsad on küll silmatorkav ning ilus, kuid tõmbab tähelepanu inimeselt kui isiksuselt. Nii jääbki värbajale vestluselt meelde vaid Sinu napp ning paljastav punane riietus, mis lõppotsuse tegemisel pigem Sinu kasuks ei räägi.

Ära peida käsi laua alla ega taskusse

Kehakeelega reedab inimene rokem, kui ta esialgu arvatagi oskab. Käte peitmine ning taskusse asetamine on selge märk ebakindlusest, kasuta käsi pigem vestluses emotsioonide edasi kandmiseks.

Ära mine kohtumisele ilma ettevalmistamata

Jahmata värbajat oma teadmistega, sest see on parim viis ideaalse esmamulje loomiseks. Ettevalmistunud kandidaat on enesekindel ja hea vestluskaaslane. Lisaks näitab see ka suurt huvi ja austust värbaja ning ettevõtte suhtes.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top