fbpx
CV.ee tööelublogi

Minu kogemus tööd otsides – ausalt ja avameelselt!

Minu kogemus tööd otsides - ausalt ja avameelselt!

Kas teate, mis tunne on, kui kõik sulle ei ütlevad? Mina tean! 

Tööle kandideerimise protsessis võib väga kergesti enesehinnangule head aega öelda. Siinkohal sobiks öelda, et fake it, until you make it. Just nii see käiski! Järgmine vestlus, järgmine CV ja nii kümneid ja kümneid kordi. Äkki nüüd läheb õnneks? Oi, seekord jälle ei läinud. Sa suudad, saada üks CV veel! Niimoodi katsusin end motiveerida kuni hetkeni, mil murdusin.

Kas ma ei sobigi mitte kellelegi ja mitte kuhugi?!

Miks mina? Mis mul viga on? Kas ma näen halb välja?  Just selline küsimuste laviin võttis mu peas võimust. Ma ei ole ju nii vana veel! 28. aasta vanune ja tööle kõlbmatu? Mis siis edasi saab? Käin muudkui Töötukassas ja ütlen, et otsin tööd. Jah, seda ma teengi. Imelik on konsultandile otsa vaadata, justkui mul oleks päris tõsine vigastus küljes. Just selline tunne ongi. Täiesti ausalt. Konsultant on õnneks väga toetav ja mõistlik. Minu suurimad kiitused talle! Esimest korda, kus ma tundsin, et vähemalt seal elab keegi mulle kaasa ja loodab, et ma siiski töö leian.Töövestlustel satun väga kentsakate küsimuste keskele. “Kes teil kodus prügi välja viib, kas sina või sinu elukaaslane?” Uuritakse ka, kas mul on abikaasat või lapsi. Siis endamisi mõtlen, et kas meessoost ettevõtte juht otsib endale armukest või siiski töötajat.

Kandideerimise võlud ja valud

Kas ma peaksin siis nüüd end hästi tundma, et äkki ma meeldin oma tulevasele ülemusele? Kas ma kandideerin tööle või on tegemist missivõistlusega?! Loomulikult on välimus oluline, aga on selgelt näha, et siin on ka midagi muud mängus. Vabandage mu ilmekas kujutlusvõime, aga te ju ei olnud minuga seal 😊 Satun ka vestlusele, kus personalijuht, kes oli keskealine proua, suhtub minusse eriti üleolavalt. Minu vastuste peale ta ainult muigab ja esitab veel raskemaid küsimusi.  Minus kasvab aina suurem lootusetuse tunne. Need olid ainult mõned näited. Mul on selline tunne, et ma ei taha enam end kellelegi tõestada. Ei taha lasta end mõnitada ja oodata vastuseid, mida mitte kunagi ei tule. Jah, ma oleks võinud minna klienditeenindajaks, sellisel juhul oleks mul ilmselt ammu töö olnud. Olen seda tööd teinud ja see on tegelikult väga raske töö, mis mulle ei sobinud. Siinkohal minu suur austus ja kiitus kõikidele klienditeenindjatele! Imetlen teid!

Ma tahtsin enamat

Ma soovisin töökohta, kus mind väärtustatakse, kus ma tunnen et minu panus on oluline ning kus oleksid head töötingimused. Kas see on siis tõesti liiga palju palutud?! Ei ole ju 😊 See tundus kohati lõputu võistlus. Endamisi mõtlesin, et palun andke keegi mulle võimalus! Palun lõpetage mu piinad! Teiste ees tegin head nägu, aga kodus lasksin pisaratel voolata ja haletsesin end, et mis mul viga on…Sundisin end edasi otsima ning edasi pingutama! Läbi raskuste tähtede poole eks? Nutsin ja rühkisin edasi! “It is not over until I win”

Ei ole halba ilma heata

Kuni lõpuks ühel hea päeval, jõudis minuni pakkumine, kuhu ma tegelikult juba ühe korra kandideerinud olin. Esimest korda ma valituks ei osutunud. Uurisin, kas võiksin uuesti kandideerida ning sain jaatava vastuse. Muidugi oli mul tunne, et kas ma ikka täie mõistuse juures olen, sest mingis mõttes oli see minu egole väga suur löök. Jõudsin järeldusele, et mis mul enam kaotada on. All right, let’s do this! Proovin siis veel ükskord! Pean ausalt tunnistama, et tööle kandideerimisel pandi mind ikka korralikult proovile ja oli hetkeks tunne, et ma loobun ja ma ei saa sellega hakkama. Aga! “Ma ei tulnud nii kaugele, et tulla ainult nii kaugele!” Ma olen nii tänulik, et ma siiski otsustasin lõpuni välja minna ja uskuda ka siis, kui tundus, et ma ei saa enam kunagi tööle. Kui ma sain teada, et töökoht on minu, ma ei uskunud! See tundus liiga hea, et tõsi olla!

Jah, ma olen emotsionaalne inimene ja loomulikult valdas mind tohutu tänutunne. Õnnepisarad voolasid iseenesest mööda minu põski alla. Jessss!! Lõpuks annab keegi mulle võimaluse!! Vauu! Seda kõike ei oskagi sõnadesse panna! Olen enda üle nii uhke! Ma lihtsalt võitlesin selle koha endale välja ja jätsin imedele ruumi. Julgustan teid, kallid kaaskodanikud, jääma endale kindlaks ja mitte tegema allahindlusi enda soovide ja tuleviku osas! Sina ise oled kõige tähtsam, sul on alati valik! Ah et kus ma siis nüüd töötan, teil võib-olla tekkis huvi. Lubage esitleda uut CV-online turunduse spetsialisti Liise Salu. Olen valmis uuteks väljakutseteks ja tunnen, et mul siiski on veel kasutamata potensiaali. Aitäh kõigile, kes mulle kaasa elasid ja veelkord suured tänud inimesele, kes mulle võimaluse andis. Küll ta teab, kes ta on 😊

 

 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top