fbpx
CV.ee tööelublogi

Hakkame mängima: karjäärikaardid

Карточкая игра

Istume kolleeg Antoniga TopStudy messil ja mõtlesime, mida valida tänaseks Nipila artikli teemaks. Messilt messile rändavad meiega kaasa CV.ee ja Fonterego karjäärikaardid. Mängisime natukene omavahel, kui korraga tuli pähe, et miks mitte oma vastuseid ka teiega jagada. Muide, kellel tekkis huvi, siis meie Instagrami lehel käib loosimine, kus on võimalik võita lisaks karjäärikaartidele veel terve hunniku lõbusaid erinevate teemadega kaardipakke. 

Kuidas Sa valmistud ebamäärasteks ja ebakindlateks olukordadeks?

Hakkame mängimaAnton: Mul on alati olemas plaan B. Tavaliselt varun endale piisavalt aega, et midagi teha. Ebamäärasteks olukordadeks pole väga võimalust. Ma ei karda ebamääraseid olukordi.
Anu: Tavaliselt ebamäärased olukorrad juhtuvad spontaanselt, et ei saa väga valmistuda. Kui tunnen ebakindlust, siis neis olukordades, kui pole piisavalt ettevalmistanud, kuigi ka selliseid olukordi ei juhtu eriti.

Mitu korda ööpäevas kellaseierid omavahel kattuvad?

Anton: Käisin rahvusvahelisel matemaatika olümpiaadil ja seal oli selline küsimus ning mul oli aega vastata 5 sekundit. Ma vastasin seal 24 korda, aga ma mäletan, et see oli vale. Praegu ütlen, et see on 23 korda.
Anu: Ma arvutan näppude peal. Okei, joonistan parem skeemi, kuidas seierid liiguvad. Igas tunnis kohtuvad seierid vähemalt korra ja kui kell saab 00.00, siis seda ei saa arvestada, ütlen ka kokku 23 korda.

Kuidas käitud koosolekutel, kas võtad aktiivselt sõna või oled rohkem kuulaja rollis?

Hakkame mängima 2Anton: Nii ja naa, ma proovin võtta sõna. Ma soovin näidata üles oma aktiivsust ja seda, et mul on huvi. Mu töö on väga huvitav. Mõni päev olen vaiksem, kui mul puudub informatsioon või ei oska kaasa rääkida. Kui on kiirkoosolekud, siis eelistan pigem vaikida.
Anu: Oleneb olukorrast, mõnikord tekivad koosoleku käigus uued ideed ja mõtted ja neid on vaja kiirelt välja öelda. Tihti olen ka kuulaja rollis. Kui küsitakse, siis olen valmis kiirelt vastama. Üldiselt eelistan koosolekuteks ettevalmistuda, et need kiiremini sujuksid.

Millised omadused on halval juhil?

Anton: Ei oma teadmisi valdkonnast, mida ta juhib. Teiseks, kui käitub nagu kuningas, et käitub nagu kõik inimesed on tema alluvad. Hea juht on liider ning näitab eeskuju ja halb juht ainult käsutab.
Anu: Agressiivse suhtumisega, kus töötajad kardavad. Ei tule oma töötajatele vastu. Samuti ka, et ei oma teadmisi valdkonnast.

Kas Sa pead puhke- ja lõunapause oluliseks?

Hakkame mängima 1Anton: Ei! Ma peaaegu pool aastat töötan ilma lõunapausita. Minu jaoks on vajalik viis minutit puhata ja sirutada oma konte, aga kui ei suurt pausi, on mul kergem keskenduda.
Anu: Pean väga oluliseks. Kuigi, kui oled keskendudnud, siis pahatithi läheb meelest ära puhata. Lõunapausi pean ka oluliseks. Söömine on väga tähtis ja oluline on seda rahulikult teha, Samuti on oluline natukene ajule puhkust anda, et siis värske energiaga jätkata. Puhkus on samuti oluline. Mõnikord võib tekkida tunne, et oled asendamatu tööl, aga seda ei tohi lasta tekkida.

Kas Sulle meeldib tööülesandeid saada või neid ise endale seada?

Anton: Endale ülesannete koostamine on raskem, aga mulle jällegi meeldib olla meister oma töös. Ülesandeid saada on kindlasti lihtsam.
Anu: Mulle meeldib mõlemat. Kui on konkreetne ülesanne on sellel ka konkreetne lahendus. Iseendale ülesannete seadmine on ka meelistegevus. Saab rahulikult läbi mõelda ja need ellu viia

Hakkame mängima 3

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top