fbpx
CV.ee tööelublogi

Dressid jäta koju: kuidas riietuda töövestluse jaoks?

Dressid jäta koju: kuidas riietuda töövestluse jaoks?

Paljude inimeste jaoks ei ole viisakalt riietumine asi, millele tuleb liigselt mõelda. On üpris elementaarne, et teatud sündmuste ja ürituste jaoks tuleb vastavalt riietuda. Üheks selliseks korraks on ka töövestlus. Sellegipoolest on mitmeid lugusid inimestest, kes on töövestlusele tulnud selgelt ebasobiva riietusega.

Riietus on oluline osa esmamuljest

Viisakalt riietudes on alati targem lähtuda põhimõttest, et pigem rohkem kui vähem, sest midagi ära võtta saab alati. Ent dressides ballile saabudes ei anna asja enam kuidagi päästa. Töövestlus ei ole mõistagi aga ball ega eelda ülipidulikku (loe: ülikonda või ekstravagantset kleiti) riietust, kui see pole firma kultuuri osa.

Riietus on üks oluline osa meie esmamuljest ning seetõttu on väga oluline, et kõik, mis on seljas, oleks puhas ja sobituv.

Viisakast triiksärgist pole suurt kasu, kui see on selgelt triikimata või määrdunud ega sobitu hästi selga. Oluline on mõista ka seda, kuidas vastavalt ettevõttele riietuda. Erinevate ametipositsioonide riietusele on tõenäoliselt erinevad standardid.

Üldiselt tasub inspireeruda ka sellest, mida firma töötajad igapäevaselt kannavad. Selles osas tasub teha eeltööd ettevõtte kohta kuhu kandideerid. Võib-olla on neil ühispilte nende sotsiaalmeedia kanalites või kodulehel, kust saad inspiratsiooni. Muidugi ei tasu võtta aga eesmärgiks riietuda täpselt nagu antud firma töötajad, kuid selle põhjal tead vähemasti, millist stiili tasub eirata ja milline on teretulnud.

Töövestlusel tuleks sihtida üks aste “tavalisest” riietusest kõrgemale. Kui igapäevaselt kannavad töötajad t-särke ja teksasid, siis vestluse jaoks sobiks näiteks triiksärk või polosärk ja teksad. Mõnele veelgi ametlikumale positsioonile kandideerides tasuks ka pintsak peale visata ning teksad viisakamate pükste vastu vahetada.

Terviku loomiseks kasuta mõnda aksessuaari

Lisaks riietusele tasub keskenduda ka detailidele ehk aksessuaaridele. Neid ei pea olema palju, ent juba üks Sinule meelepärane ehe võib tuua esile Sinu isikupära.

Tuginedes lõhnapsühholoogiale tunnevad inimesed end enesekindlamalt, kui neil on ka parfüüm peal. Piisab vaid ühest kergelt niisutavast pritsmest – tunned ennast hästi ja ka potentsiaalsel tööandjal jääb Sinust hea mulje.

Lõppkokkuvõttes on oluline meeles pidada, et isiksus mängib töövestlusel rohkem rolli, kui Sa arvata võid. Seega nihuta enda piire ka tööintervjuu jaoks rõivaid valides – ole julge, kuid kanna seda, milles tunned ennast hästi ja enesekindlalt. Kasuta neid värve, mis toovad Sinus esile teatud sära ning mine ja sära tööintervjuul võidukalt!

Miks tasub enda CV-d süsteemis aktiivsena hoida? 6

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top