fbpx
CV.ee tööelublogi

Noor jagab kogemust: Eksimused, mida vältida tööle minnes.

Noor jagab kogemust: Eksimused, mida vältida tööle minnes. 1

Ma olen töötanud kolmes eri valdkonnas. Olen olnud lapsehoidja, müügiosakonna klienditeenindaja ja postikandja. Nendelt positsioonitelt sain kaasa võtta omad eksimused, mis on andnud õppetunnid ja teadmised kogu eluks.

Kõiki kolme tööd seob üks ühine asi: inimene. Meist keegi pole ideaalne ja eksida on inimlik, läbi vigade me õpime. Üks paremaid viise on õppida teiste kaudu. Seda ma õppisin nende aastate jooksul.

Mida õppisin nendest töödest?

Enamasti olen ma hoidnud lapsi maimikueas. Selles vanuses õpetavad lapsed meile kõige rohkem kannatust. Just selles eas formuleerub iseloom ja kõik, kes osalevad lapse elus selle aja jooksul mõjutavad seda. Selles töös peavad olema kaks figuuri õnnelikud: laps ja lapsevanem. Eksimus tekkis kohe alguses, kui alles tööle läksin. Lapsevanem ei rääkinud mulle omapoolseid kriteeriume, mida soovib, et lapse hoidmisel järgitakse. Minu viga oli see, et ei küsinud ise piisavalt. Kuna kõigil inimestel on erinevad arusaamad ja kui neid kohe läbi ei räägita, siis tekivad sellest arusaamatused. Nii võib see edasi viia suurte probleemideni. Kommunikatsiooni puudusest ei teadnud ma, tema soove ning ei olnud kursis ka kogu tasutalooga. Samas polnud endal kogemust ega ka julgust küsida. Tagajärg – tegin seda, mida lapsevanem ei soovinud. Õppisin olema julge ja kohe kõigest rääkima.

Teises töökohas oli mul nii juhtiv positsioon kui ka müüja- klienditeenindaja roll. Mul tekkis tihti ülekoormus. Peale tavalisi tööpäevi pidin ma leidma aega tegeleda juhtimisega seotud ülesannetega. Seekord oli mu eksimus see, et ma ei delegeerinud oma ülesandeid teistele. Mul oli kartus, et nad ei saa hakkama või ei oska hästi. Muidugi oli see hirm põhjuseta. Ma mõistsin, et midagi ei juhtu kui keegi teine teeb mõningatest minu ülesannetest ära ja kui ta ei oska, saab alati abistada. Minu õppetund- tuleb rohkem usaldada ja ei ole vaja karta.

Praegusel töökohal olen ma olnud lühikest aega ja kõik laabub hästi- mul on hea meel. Ma arvan mu eelmised töökohad on mind palju õpetanud. Muidugi ei tohi unustada, et tööd tehes peab olema kohusetundlik, töökas ja hingega asja juures.

Julgust mitte küsida ning usalduse puudumine teistesse- põhilised eksimused, millel on olnud suuremad tagajärjed ja mida läheb ka elus vaja.

Autor Brigitta Taling

Noore pihtimus ettevõtjale: Mida mina, kui noor, ootan tuleviku tööandjalt? 1

Changemakers Academy on 2-kuuline sotsiaalse ettevõtlikkuse programm, mis on suunatud 8.-12.klassi, eesti või vene keelt kõnelevale noorele. Programmi käigus töötatakse kuueliikmelistes tiimides, et aidata mentori abiga luua turundusplaan ettevõttele ning viia seda ellu.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top