fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas aidata töötajatel töö tähendus leida?

Kuidas aitada töötajatel töö tähendust leida?

Organisatsioonid kulutavad märkimisväärseid ressursse ettevõtte väärtustele ja missiooni väljatoomisele, kuid isegi kõige inspireerivamad neist – alates Volvo pühendumisest turvalisusele ja lõpetades Facebooki sooviga inimesi ühendada – kipuvad igapäevases tööelus tahaplaanile jääma.

See, mida töötajad tegelikult vajavad, et tunda end oma tööga seotuna ja rahulolevana, on sisemine eesmärgitunne. Inimesed tunnevad end lojaalsena ettevõtetes, mis toetavad nende enda karjääri ja ambitsioone – teisisõnu seda, mis on nende jaoks tähendusrikas. Olenemata tasemest, tööstusest või karjäärist, peame me kõik leidma oma tegevuses isikliku tähenduse.

Ettevõtted saavad lihtsa vestlusega edendada töötajate sisemist eesmärgitunnet – mis on praegu oluline, iga inimese elus ja karjääris. Nii on võimalik aidata neil leida tähendust isegi kõige igapäevasemates ülesannetes. CV-Online meeskond pakub välja 5 küsimust peegeldavaks vestluseks ettevõtte töötajatega:

Mida sa hästi teed? Millised tööülesanded nõuavad vähem pingutust? Mida võtad ette, kui tead, et oled milleski hea? Tänu millele oled kogu oma karjääri jooksul tähelepanu võitnud? Selle küsimuse idee on aidata inimestel tuvastada oma tugevad küljed ja sealt avanevad võimalused.

Mida sa naudid? Mida tavaliselt töönädalalt ootad? Millised tegevused/kohtumised kalendris annavad sulle energiat? Kui saaksid oma tööd ilma piiranguteta kujundada, kuidas oma aega veedaksid? Need küsimused aitavad inimestel leida või uuesti avastada seda, mis neile töö juures meeldib.

Milline on sinu töö kasu? Milliste töötulemuste üle oled kõige uhkem? Millised sinu ülesannetest on meeskonna või organisatsiooni jaoks kõige olulisemad? Mis on sinu elu kõrgeimad prioriteedid ja kuidas töö sellega kokku sobib? Antud küsimused tõstavad esile töö loomupärase väärtuse.

Mis loob sulle edasiviiva tunde? Mida õpid hetkel, mida tulevikus rakendad? Millised on sinu eesmärgid lähitulevikuks? Kuidas viib sinu tänane töö sind lähemale sellele, mida endale luua soovid? Siin on eesmärk näidata, kuidas tänane töö aitab töötajatel edasi liikuda tulevaste eesmärkide poole.

Kuidas sa teistega suhtled? Millised koostööpartnerid on sinu jaoks väärtuslikud? Milline näeks välja sinu lemmikinimeste kontor? Kuidas tugevdab töö sinu perekondlikke ja sotsiaalseid sidemeid? Need küsimused julgustavad inimesi mõtlema suhetele, mis muudavad töö sisukamaks, ja edendavad neid.

Teisi eesmärgi poole suunamine pole lihtne, kuid need küsimused võivad sellele pisut kaasa aidata. Regulaarne vestlus on hea viis aidata töötajatel oma sisemist eesmärki uurida ja välja tuua.

Eesmärkide seadmine aitab vallandada uusi käitumisviise, suunab tähelepanu ja aitab elutempot säilitada. Eesmärgid aitavad ka keskenduda ja edendada oma töös väärtuse leidmist. Ettevõte saab töötajate eesmärkidesse panustada läbi tööülesannete täiustamise, koolituste pakkumise või leides töötajatele mentorid.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top