fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas tulla toime kaamosega?

(24.10) Kuidas tulla toime kaamosega?

Suvest üleminek sügisesse on alati raske. Näha, kuidas loodus vaikselt puhkama sätib, mõjub frustreerivalt. Ka pime aeg ja rõskus mõjutavad meie meeleolu. Mõtlesin jagada mõned soovitused, kuidas tulla toime kaamosega.

Puhka nädalavahetuseti

Nädalavahetustesse on sätitud tavaliselt kõige mõnusamad peod, mis tihti hommikuni kestavad. Kui aga niigi töötad viis päeva nädalas pikalt ja nädalavahetusel veel kaua üleval oled, tuleb terve nädala jooksul kuidagi saadud unevõlg tasa teha. Mõnikord võib see olla aastaid kestev nõiaring. Heas seltskonnas südant soojendamas lasua peab käima ja end “tuulutamas” ka, aga mõitslikult, et jõuad puhata ka. On tehtud teaduslikke uuringuid uneaja kohta. Vaata, kui palju und vajad ja selle põhjal otsusta, kui palju tuleb pärast lõivu maksta magamata ööde eest.

Maga nii palju kui vaja

See tähendab, et otsi oma targale telefonile selline rakendus, mis ütleb, millal magama minna. Seejärel mõtle, mitmest tunnist unest Sulle piisab, et hommikul värske ja heatujulisena ärgata. Piisav uni on hea enesetunde võti. Puhanuna toimime kõige paremini.

Tee trenni

Ükskõik, missugune spordiala kõnetab, siis sügis on hea aeg alustamiseks. Leia enda jaoks see oma. Olgu selleks jooga või koeraga jalutamine. Hea on end hoida füüsiliselt aktiivsena, sest väsimus poeb nagunii rindu. Liikumisega annab seda veidikenegi taltsutada.

Söö korralikult

Tasakaalustatud toit ja kolm korda päevas söömine, tagavad hea enesetunde. Kaalu pärast ei tasu põdeda ja dieete võib mõnel muul ajal pidada. Süüa tuleb nii, et hea on olla. Kõigil meil on omad arusaamad, milline peaks üks hea toidulaud välja nägema. Siinkohal soovitan jääda enesele kindlaks ja süüa seda, mis meeldib.

Naudi kultuuri

Kodus on ka mõnus olla, aga lihtsalt selle tunde pärast ei tasu head näitust või etendust maha magada. Esteetiline elamus annab hea enesetunde ja ehk inspireerib uusi asju tegema. Võib-olla leiad endas üles need unistused, mis kuskile peitu on jäänud.

Mine loodusesse

Iga ilmn on okei, kui on vastavad riided seljas. Käi hästi palju looduses. Kui elad linnas, istu rongile ja sõida linnast välja seiklema. Avasta uusi kohti ja ammuta loodusest energiat. Õhtul mine sõprade juurde sauna ja hea enesetunne nagu maast leitud.

Korrasta oma kodu

Säti kodus asju ümber. Muuda oma ümbrus hubaseks küünalde ja tekkidega. Hea enesetunne kodus on kõige alus ja sellega ongi paslik oma loetelu lõpetada.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top