fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas teha ennast talentide jaoks nähtavaks?

Kuidas teha ennast talentide jaoks nähtavaks?

Eesti tööturul on üha süvenevamaks probleemiks olukord, kus ettevõtted aina arenevad ja vajavad uusi töötajaid aga tööealist elanikkonda jääb järjest vähemaks. Kust leida sobiv tööjõud ning millised oleks innovaatilised lahendused, et probleemile lahendus leida? Kuidas leida ettevõtte jaoks sobilikud töötajad ning ennast talentide jaoks nähtavaks teha?

Silmapaistev töökuulutus on pool võitu

Näeme enda igapäevases töös kehvasid töökuulutusi, mis ei eristu ning kust puudub vajalik informatsioon. Miks peaks tekitama ebahuvitav töökuulutus huvi töö vastu? Kindlasti peab töökuulutus olema selline, mis jääb inimsele kohe silma ja meelde, tähtis on köita inimese tähelepanu, et ta peatuks just sinu kuulutusel. Kuulutuse disain ning ülesehitus on tähtsam kui võiks arvata. Tasuks ka mõelda videokuulutuse peale, mis toetaks tavakuulutust ning köidaks veelgi enam tähelepanu. Kui vajad abi töökuulutuste disainimisel võid ühendust võtta meie spetsialistidega.

Messid & üritused on hea koht end tutvustada

Messid on koht, kus iga ettevõte võiks käia. Kus veel on ettevõttel võimalus astuda otsesesse kontakti võimaliku uue töötajaga. Ilus ja huvitav messiboks kujundab automaatselt tööotsija mulje ettevõttest ning on võimalik tutvustada ettevõtet palju põhjalikumalt kui näiteks töökuulutuses. Tutvustuse juurde on ka võimalik jagada näiteks meeneid või infovoldikuid millega jätab tööotsija ettevõtte ka paremini meelde ja ehk kandideerib ka tööle.

Välisvärbamine võib olla lahendus

Välismaalastest spetsialistide hankimine muutub Eesti ettevõtetes üha tavapärasemaks praktikaks. Kas see on innovatsiooni toetamine, ekspordi võimaluste loomine uutele turgudele või lihtsalt sobivate kandidaatide leidmine kohalikust tööturult, rahvusvaheline värbamine on kindlasti üks peamistest võimalustest, mida ettevõtted kasutavad oma meeskonna kasvatamiseks. Saku Metalli personalijuhi kogemusega välisvärbamisest saad tutvuda siin.

Praktikakohtade pakkumine

Sul on võimalus voolida praktikandist uus töötaja vastavalt enda vajadustele. Vanale karule uusi trikke ei õpeta, kuid noorele küll. Praktikandil on olemas kõik teoreetilised eeldused erialaseks tööks, kuid sina saad olla see, kes näitab talle, kuidas soovid, et need teoreetilised teadmised praktikas kasutusele võetaks. Nii on võimalik õpetada välja töötaja, kes aitab ettevõtte arengule tublisti kaasa just tänu vajaduspõhisele väljaõppele. Ühtlasi saad ka ülevaate sellest, kas meie haridussüsteem ka tegelikult sinu jaoks piisavate teadmistega talente toodab.

Kui vajad siiski abi sobivate talentide leidmisel võid pöörduda profesionaalide poole ning kasutada nende oskuseid ja kogemusi talentide otsimise valdkonnas.

Loe lisaks: Oskuslik värbamine – nopped, mida iga värbaja peaks teadma

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top