fbpx
CV.ee tööelublogi

Tööturu-uuring: järgnevate kuude jooksul palgatõusu oodata ei ole

Tööturu-uuring: järgnevate kuude jooksul palgatõusu oodata ei ole 

Värskest CV-Online’i (CV.ee) tööturu monitooringust selgub, et 66% vastanud ettevõtetest ei plaani lähikuudel töötajate töötasu muuta ning ei ole plaanis ka lisaboonuseid töötajatele pakkuda. 

Tööandjatele ja töövõtjatele suunatud tööturu monitooringu viis CV-Online läbi märtsis 2023, küsitledes 286 erineva suuruse ja profiiliga tööandja esindajat ning 3083 töövõtjat. Uuriti, milliseid personalimuudatusi on organisatsioonides plaanis, kas ja mil määral plaanitakse palkade tõstmist ning millised on töövõtjate ootused tööandjatele. 

Kuigi 66% ettevõtetel ei ole plaanis palka tõsta, siis töövõtjate uuringus selgus, et 75,1% ootab siiski tööandjalt palga tõstmist. Vaid 24,9% vastas, et on oma palgaga rahul. 26,9% vastajatest ootab palgatõusu 16-20% ning 24,8% ootab palgatõusu 11-15%.  

Otsitake uusi väljakutseid

Uuringus selgus, et 79,1% vastajatest on viimase 3 kuu jooksul kandideerinud uuele töökohale ning selle peamisteks põhjusteks on palgataseme rahuolematus (46,3%), otsitakse rohkem arenguvõimalusi (43,3%) ning ei olda rahul juhtumisstiiliga (33%).  

Viimaste kuude jooksul on töötajate töötasu tõstnud 63,5% ettevõtetest ning töötasusid ei ole muutnud viimaste kuude jooksul 30,5% ettevõtetest. Uuringust võib järeldada, et eelmise aasta lõpus või selle aasta algusel tõsteti palkasid ning lähima kvartali jooksul seda taas plaanis teha ei ole.  

“Eelmise aasta sügisel uurisime, kui palju on ettevõtetel plaanis töötajate kogupalka tõsta ning keskmiselt jäi see vahemikku 9-10%, mis oli ka töötasu keskmine palgatõus üle Eesti. Samas ootasid aga tööotsijad palgatõusu 16-20% ning varasem palgatõus ei vastanud töövõtjate ootustele, mille tõttu on nad avatud uutele tööpakkumistele ja sobiva palgapakkumise korral valmis edasi liikuma,” räägib CV-Online turundusjuht Karla Oder. 

Lojaalseid ja häid töötajaid hoitakse

Ettevõtted, kes plaanivad palka lähikuudel tõsta (22%), plaanivad seda teha selleks, et säilitada häid ja lojaalseid töötajaid (58,1%), vähendamaks töötajate voolavuse riske (46,8%) ning kolmandaks peamiseks põhjuseks on aidata töötajatel inflatsiooniga paremini toime tulla (41,9%). 

Uuringu viis läbi CV-Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.  

LISAINFO:  
Karla Oder  
Turundusjuht 
CV-Online Estonia OÜ  
+372 5681 2661 / karla.oder@cv.ee 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top